Mještani o DVA NAJGORA SCENARIJA: “Plaši nas da VIŠE OSOBA STOJI IZA OVOGA, DIJETE U TAJ KANAL NIJE MOGLO UPASTI SAMO”

2364

Nestanak Danke Ilić: Zajednica u Banjskom Polju traži odgovore usred rastućih strahova

Banjsko Polje, Srbija – Nestanak dvegodišnje Danke Ilić potresa Srbiju, izazivajući talas empatije i solidarnosti širom zemlje. Dok se potraga za malom Dankom nastavlja već peti dan, meštani Banjskog Polja dele svoje strahove i teorije o mogućim scenarijima koji su doveli do njenog nestanka.

Spasilačke ekipe su detaljno pretražile kanale duge oko 10 kilometara, ali bez rezultata. Lokalni stanovnici, poznati sa svakim kutkom svog sela, izrazili su zabrinutost zbog dva posebno mračna scenarija.Policija je istražila tunel, odnosno podzemni kanal koji se nalazi u dvorištu pojate i prolazi kroz njega, ali ljudi koji žive dug period u ovom selu znaju da postoje kanali koji vode ka jezeru – kaže naš sagovornik sluteći na jedan od najgorih scenarija ovog slučaja, s obzirom na to koliko se potraga za detetom odužila.

“Kanal kroz koji prolazi dvorište pojate vodi direktno ka Borskom jezeru. Poklopac šahta je tako dobro obezbeđen da ga odrasla osoba ne može otvoriti samostalno,” objašnjava jedan od meštana, sugerisajući da iza Dankinog nestanka možda stoji više osoba.

Kako nam je rekao dalje, radi se o kanalu koji je u potpunosti obezbeđen, te sa sigurnošću kaže da dete tu nije moglo upasti samo – objasnio nam je starosedelac Banjskog Polja, govoreći dalje o nadi da se ove crne slutnje neće obistiniti, a sve to, prema njegovim rečima, ide u dva smera:

Ne znamo više šta da mislimo, baš nas sve ovo uznemirava, jedna mogućnost koja nas plaši jeste da više osoba stoji iza ovoga, a druga je ta što kanal vodi ka jezeru – objašnjava nam sagovornik.

Kako saznajemo, poklopac koji se nalazi na šahtu dovoljno je obezbeđen i to do te mere da jedna odrasla osoba ne može sama da otvori taj betonski poklopac, što otvara ponovo niz pitanja, a odgovara i dalje ni na vidiku – šta se sve krije iza misterioznog nestanka deteta?

Jedna osoba ne može to da otvori, u pitanju je betonski poklopac koji kroz dvorište kuće vodi ka Borskom jezeru, a voda tu ima prirodan pad, tako da nas najviše plaši upravo to. Pretražen je kanal i okolina pojate, ali šta dalje, dete je u pitanju, porodica verovarno gine svaki dan da sazna nešto – pita se ovaj meštanin.

Ova zajednica, sada u središtu nacionalne pažnje, ostaje uznemirena i sa mnogo neodgovorenih pitanja. Da li je moguće da je Danka odvedena protiv svoje volje? Koji su motivi iza ovog čina, ako je uistinu počinjen?

Dok policija i specijalistički timovi nastavljaju sa istragom, sistem “Pronađi me” aktiviran je prvi put u Srbiji, u nadi da će pomoći u brzom pronalasku Danke. Meštani, zajedno sa stotinama policajaca, neumorno pretražuju svaki kutak Banjskog Polja, dok porodica i prijatelji čekaju bilo kakvu vest.

Nada za Dankinim povratkom kući još uvek tinja u srcima svih koji su čuli njenu priču. I dok se potraga nastavlja, zajednica se drži zajedno, nadajući se pozitivnom ishodu u ovoj tragičnoj situaciji.

Ostaje da se vidi da li će istraga otkriti šta se zaista dogodilo s Dankom Ilić, ali jedno je sigurno: ovo je priča koja je ujedinila Srbiju u nadi i solidarnosti, dok zajedno čekaju na odgovore koji bi mogli rasvetliti ovaj misteriozni nestanak.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *