Mlada Amira Mehić, peta hafiza iz porodice Mehić, dostigla značajno duhovno dostignuće

244

Zavidovići, 18. septembar 2023. – U ponedjeljak je Amira Mehić iz Zavidovića postala ponosna nositeljica titule hafize Kur'ana Časnog, postavši tako peti član svoje porodice koji je dostigao ovu značajnu duhovnu prekretnicu.

Amira Mehić, kćerka Amira Mehića i Mirze, prošla je kroz obrazovni proces Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku, gde je razvijala svoje duboko razumijevanje islamskih nauka i Kur'ana. Njeno finalno proučavanje posljednjih ajeta pred Komisijom za hifz Rijasta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini bilo je vrhunac dugogodišnjeg predanog učenja i duhovnog rasta.

Njeno dostignuće je tim više značajno jer nastavlja tradiciju hifza u porodici Mehić. Hifz, proces memoriziranja cijelog Kur'ana, zahtjeva ogromnu posvećenost, disciplinu i ljubav prema svetim tekstovima, a Amira je to postigla pod mentorstvom dr. hfz. Fadila Bektaša.

Osim što je ovo lični trijumf za Amiru, njen uspjeh je i odraz predanosti njene porodice i podrške Islamske zajednice u BiH. Amira je također aktivna članica projekta Šefi’, kojeg podržava Fondacija “Hifz Časnog Kur’ana”, što dodatno naglašava njen doprinos islamskoj zajednici.

Njeno postignuće je primjer mladima u Bosni i Hercegovini i širom svijeta o značaju očuvanja duhovnih i kulturnih tradicija. Islamska zajednica u BiH, zajedno sa njenom porodicom i muhaffizom, izražava duboko poštovanje i čestitke Amirinoj predanosti i postignuću.

Amirino putovanje i uspjeh su svijetli primjeri snage vjere, posvećenosti i kontinuiranog obrazovanja, inspirišući mnoge u njenoj zajednici i šire.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.