Mladi genijalac iz Tutina: Jaman Ramičević osvojio dvije medalje u Beogradu

Mladi genijalac iz Tutina: Jaman Ramičević osvojio dvije medalje u Beogradu

499

U nedelju, 9. juna 2024. godine, u Beogradu je održana 8. Međunarodna olimpijada u mentalnoj aritmetici pod sloganom “Znanje je moć”. Na takmičenju je učestvovalo preko 500 mladih računskih virtuoza uzrasta od 4 do 14 godina iz desetak evropskih zemalja.

Olimpijada, u organizaciji međunarodne škole za mentalnu aritmetiku “Malac genijalac”, se sastojala od nekoliko zahtjevnih disciplina poput pisanog testa, anzana, dualnog anzana i super uma, u kojima takmičari pokazuju vještine brzog mentalnog računanja i pamćenja brojeva koji se smjenjuju na ekranu velikom brzinom.

Među osvajačima medalja na ovom prestižnom takmičenju našao se i Jaman Ramičević, učenik Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Tutina. Jaman se okitio sa čak dvije medalje, čime je nastavio niz izuzetnih uspjeha tutinskih đaka na polju matematike i mentalne aritmetike.

Ovaj rezultat ponovo je potvrdio da je Tutin pravi rasadnik mladih talenata u različitim naučnim oblastima. Jamanov uspjeh iznova je uzdignuo ugled ovog grada kao izvora iznimno nadarene i vrijedne djece.

Organizatori su istakli da je Olimpijada u mentalnoj aritmetici bila izuzetno jaka, sa rekordom od preko 500 učesnika koji su prikazali zapanjujuće računske sposobnosti dostojne pravih matematičkih genija.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *