Momčilović na izlaznim vratima: Novi Pazar bez ključnog veziste

Momčilović na izlaznim vratima: Novi Pazar bez ključnog veziste

513

Totalna rekonstrukcija igračkog kadra ni ovog leta ne mimoilazi Pazarce. Nove klubove pronašli su Nikola Mirković, Ebenezer Anan, Abdulaj Sise, Nikola Karaklajić i Marko Obradović, okončane su pozajmice Omara Fajeda, Mihajla Petkovića i Nikole Srećkovića, a još nekima ističu ugovorne obaveze. Podugačkom spisku odlaznika gotovo sigurno pridružiće se i Miljan Momčilović.

Sportski sektor devetoplasiranog kluba Mozzart Bet Superlige 2023/24 ponudio je defanzivnom vezisti značajno bolje finansijske uslove u odnosu na dvogodišnji ugovor validan do kraja tekućeg meseca, ali čini se da je nekadašnji đak Partizana prelomio.

Popularni Mićko nije u grupi igrača s kojima je od prvog dana sedmice na izmaku radio novi šef pazarske struke Nikola Trajković. Pouzdani fudbaler rodom iz Milića sa prebivalištem u Dobanovcima ne zapostavlja individualne treninge.

“Da ostanem u Novom Pazaru? Realno, vrlo teško. Trenutno imam druge planove. Oko svega se stara moj agent Nenad Asanović. Ja sam fokusiran isključivo na fudbal, ali ćemo zajedno odlučiti šta je najbolje za mene,” kaže Momčilović za Mozzart Sport.

Osvrnuo se na period kraj Jošanice i Raške, gde je debitovao na elitnoj srpskoj sceni.

“Hvala čelnicima Pazara. Od samog početka prihvatili su me na najbolji mogući način, pružili mi šansu i promovisali u najjačoj domaćoj konkurenciji. Zahvalnost dugujem i svim pazarskim navijačima, koji su me od starta podržavali. I van fudbala sam u Novom Pazaru stekao dosta prijatelja, s kojima sam u svakodnevnom kontaktu.”

Nekadašnji reprezentativac Srbije u uzrastima do 18 i 19 godina lako bi mogao da ostane u Mozzart Bet Superligi. Prošlog leta bio je na radaru Vojvodine, a sada su na stolu dve ponude iz prestonice i tri sa južnijih destinacija.

“Ne bih da pričam o kojim klubovima je reč. Znam da postoji i interesovanje iz Mađarske, Poljske, Austrije, ali i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Voleo bih da se oprobam u inostranstvu, nebitno da li već nakon ovog prelaznog roka ili u budućnosti. Mislim, ipak, da je realnije da nastavim u Srbiji,” veli 23-godišnji Momčilović.

Za Novi Pazar je tokom dve sezone odigrao 62 utakmice, a posebno se pamti gol protiv Crvene zvezde u remiju (2:2) na “Rajku Mitiću,” u poslednjoj rundi Mozzart Bet Superlige 2022/23.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *