Foto: BNF

Mufty fondacija postala članica Bošnjačke nacionalne fondacije

391

Predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) muftija Abdurrahman ef. Kujević primio je danas predsjednicu Mufty fondacije prof. dr. Elmu Elfić Zukorlić.

Kako je saopćeno iz BNF-a, u dugom i konstruktivnom razgovoru, između ostalog, bilo je riječi o važnosti institucionalnog obrazovanja naših naraštaja u duhu bogate vjerske i nacionalne kulture i tradicije Bošnjaka.

“U tom smislu temeljne nacionalne institucije predstavljaju stožer oko kojih trebamo okupljati sve naše individualne i kolektivne potencijale. Bošnjačka nacionalna fondacija kao finansijska podrška Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU) samo u prošloj godini je finansijski stala iza nekoliko kapitalnih djela koja su od općeg značaja za cijelu zajednicu poput Rezolucije o bosanskom jeziku, Deklaracije o Bosni i Hercegovini, Glasnika 2 BANU, edicije Bijela knjiga žrtava Sandžaka 1941-1945 i mnogih drugih nacionalnih projekata. Upravo iz ovih razloga su mnoge organizacije a i pojedinci postali članovi BNF-a sa svojom redovnom članarinom i participacijom”, navodi se u saopćenju.

Foto: BNF

Foto: BNF

Iz Bošnjačke nacionalne fondacije je saopćeno da je Elfić Zukorlić izrazila zadovoljstvo što danas Mufty fondacija, čija je predsjednica, postaje član bazične nacionalne fondacije, Bošnjačke nacionalne fondacije.

Muftija Kujević se zahvalio na podršci i ujedno čestitao visoki stepen svijesti i veliko razumijevanje koje su pokazali osnivači, rukovodstvo i članovi Mufty fondacije za pomaganje najvažnijih projekata koje realizira BNF.

Foto: BNF

Foto: BNF