Mujagić novi predsjednik opštine Sjenica

855

Odbornici Skupštine Opštine Sjenica izabrali su danas Muniba Mujagića (SPP), diplomiranog inženjera arhitekture, dok je za njegovog zamjenika izabran Zdenko Kvočević (SNS), strukovni ekonomista.

Novo opštinsko rukovodstvo izabrano je jedoglasno, glasovima 21 prisutnog odbornika, jer su uoči glasanja skupštinsku salu napustili odbornici opozicije koju u ovom mandatu čine Stranka demokratske akcije Sandžaka i Sandžačka demokratska partija.

U svom obraćanju Mujagić poručio da kroz svoja vjerska načela se prije svega oda počast umrlima od covid19.

Ujedno je naglasio i da su ovo promjene, na bolje u svakom smislu.

“Sjenica je glasna za promjene. Sjenica to i očekuje od ove vlasti i promjene treba da budu u interesu svih građana u smislu ljepšeg, ispunjenijeg i kvalitetnijeg života. U predhodnom periodu Sjenica je nazadovala i može se konstatovati da je našu Opštinu napustio veliki broj ljudi. Takve konstatacije ćemo imati do godine kada bude popis stanovništva. Zbog predhodnih vlasti, Sjenica je dobila loš imidž, ružne su slike iz ove Opštine i otišle. Moramo poraditi na tome jer Sjeničaci to ne zaslužuju. Želimo da uspostavimo nove odnose i arhitekturu koji za cilj imaju nekoliko stvari. U predhodnom periodu nije bilo karakteristično da se u Sjenici živi kao u zajednici. Zaista moramo poraditi na tome i da nema diskriminacije po bilo kojem osnovu. Također, zaustavljanje negativnih kigratornih kretanja. Nije prosperitetna sredina iz koje odlaze ljudi, tada sve postaje besmisleno. Setom ekonomske i infrasteukturne atmosfere, možemo to zaustaviti. Mi smo mješovita sredina i moramo odati počast multietičnosti gdje ćemo naše međusobne odnose popravimo”.

Za članove Opštinskog vijeća Mujagić je predložio Nurudina Kurtovića, Šaljić Enisu, Bilalović Selvera, Branimira Balšića i Rakonjac Mladena.

Osim ove tačke dnevnog reda, na današnjoj sjednici usvojen je Izvod i zapisnik sa konstitutivne sjednice Skupštine opštine Sjenica i izabran Odbor za administrativno-mandatna pitanja kojeg čine Amel Papić, Berina Ćućović, Zijah Spahović, Rada Vulović i Mulka Zornić.

Skupštinsku većinu u Sjenici čini 22 odbornika sa listi “Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja” devet mandata,  “Aleksandar Vučić – za našu decu” pet mandata, Grupa građana “Bez diskriminacije – Aladin Dino Kurtović” pet mandata, “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije” dva mandata i Grupa građana “Zajedno” sa jednim jednim mandatom
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.