Mujagić SLAGAO?! Sjenica ne učestvuje u finansiranju regionalne deponije Banjica

529

Na ulazu u neuređenu deponiju Goveđak nalazi se čelična sajla koju su razapeli i koju brane mještani sela Lopiže, Gornje i Donje Goračiće, Krivaja, Aljinovići i Gonje. Od tada nijedan kamion sa otpadom nije ušao na smetlište, a građani Sjenice imaju ogroman problem sa odlaganjem smeća.

Tom prilikom Munib Mujagić, predsjednik opštine Sjenica, obratio  se okupljenim mještanima, gdje je izjavio da je Sjenica jedna od četiri opštine koja učestvuje u finansiranju i izgradnji regionalne deponije Banjica.

– Međutim, te zahtjeve nije i neće biti moguće brzo riješiti. To je dugogodišnji problem koji opština Sjenica ne može sama da riješi. Zajedno sa opštinama Nova Varoš, Priboj i Prijepolje, Sjenica je dio programa izgradnje deponije Banjica između Nove Varoši i Prijepolja. Do tada, opština Sjenica će sa svoje strane učiniti sve da se smanje negativni uticaju deponije – izjavio je Mujagić, što se možete i uvjeriti na video snimku ispod teksta .

Naša redakciji je slučajno naišla na FB status većeg broja građana Prijepolja, koji su demantovali navode Mujagića, to jest tvrdili su da Sjenica nije učesnik u finansiranju sanitarne deponije Banjica za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš. Navodimo jedan takav:

screenshot

screenshot

Tragom ove informacije pozvali smo direktora regionalne zajedničke deponije Banjica, Ljubenka Vasiljevića, koji je za naš portal dao sljedeću izjavu:

-Redakcija: Znamo da ste raspisali javnu nabavku za izgradnju regionalne transfer stanice Banjica, jer je bilo u regionalnim medijima. Možete nam navesti ko sve od opština učestvuje u izgradnji pomenute deponije?

-Ljubenko Vasiljević: U izgradnji transfer stanice učestvuju Prijepolje, Priboj i Nova Varoš. ….

20. marta 2021. raspisan je tender za izgradnju transfer stanice čvrstog komunalnog otpada, a zašto Sjenica nije učesnik u finansiranju, pa samim tim dolazi do prolongiranja u riješavanju problema ekološke bombe nije nam jasno, a sa tim u vezi  Mujagić je u januaru mjesecu najavio megalomanski projekat Izgradnju javne garaže, koja uopšte nije preko potrebna građanima ovog pešterskog grada.

Screenshot

Screenshot

Megalomanske ideje Munib Mujagić je imao još kao funkcioner  Stranke demokratske akcije, koja ga je imenovala na mjesto predsjednika izvršnog vijeća. Ova funkcija je u kasnijem periodu ukinuta, ali  je tada bila izvršna, i sve poluge moći u jednoj lokalnoj samoupravi bile su kod predsjednika izvršnog vijeća, a sam predsjednik opštine je imao više protokolarnu funkciju.

Tako projekat izgradnje zgrade u sentru Sjenice poznat po nazivu “Šajkača” iniciran od strane Muniba Mujagica, nikad nije zavrsena i nikad nije dobio upotrebnu dozvolu, Munib Mujagic je kasnije tužio JP Direkciju za urbanizam, kao nosioca projekta izgradnje Šajkače, jer mu lokal nije zavrsen na vrijeme u samoj Šajkači. U kakvom je stanju sada sama zgrada možete se uvjeriti na snimku ispod.