N1 o prebijanju Edina Hadžovića! Istraga još uvijek traje?!

643

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru još uvijek nije okončalo istragu o incidentu koji se desio u septembru u kojem je Edin Hadžović zadobio povrede nakon intervencije policije u jednom ugostiteljskom objektu. Kako saznajemo, od ishoda istrage zavisiće i mjere koje će preduzeti Policijska uprava Novog Pazara prema policajcu kojeg je Hadžović okrivio da ga je pretukao.

Hadžović je ispričao da je pretučen 10. septembra ove godine kada je, kako je naveo, pokušao da zaštiti maloljetnike, koji su proslavljali rođendan u jednom ugostiteljskom objektu, od maltretiranja policije.

“Policajci su nenormalno grubo i nasilnički prišli toj djeci. Satjerali su ih u ćošak. Počeli su sa maltretiranjem, a ja sam samo rekao da malo kulturnije i normalnije postupaju prema njima. Onda su se okrenuli i došli do mene. I završilo se kako se završilo. Dobio sam dva udarca u predelu glave”, kaže Hadžović.

Dodaje da su policajci dok je trajao pregled u bolnici, zbijali šale na njegov račun govoreći mu da se “okliznuo na koru od banane”. Kaže da je cio dan proveo u pritvoru sa polomljenim nosem, i da mu je povreda sanirana tek kada ga je sudija pustio da se brani sa slobode.

“Zbijali su šale sa mnom. Rekli su da sam okliznuo na koru od banane u lokalu. Da nisam dobio udarce od policajca, nego da sam se okliznuo na bananu”, priča Hadžović.

Novopazarska policija ranije je saopštila da je Hadžović uhapšen jer je ometao policajce u vršenju dužnosti. Prema nezvaničnim saznanjima, Unutrašnja kontrola policije završila je posao provjere postupanja policijaca tokom intervencije i izvještaj dostavila tužilaštvu koje će ga koristiti prilikom odlučivanja o ishodu istrage.

“Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a su od policijskih službenika koji su tada postupali i od svjedoka događaja uzeli službene bilješke i proslijedili ih nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje. Ukoliko se utvrdi da u postupanju policijskog službenika ima elemenata nekog krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, Policijska uprava u Novom Pazaru protiv njega će preduzeti adekvatne mjere u skladu sa zakonom“ – navodi se u odgovoru MUP-a.

Zbog ovog slučaja održana je i protestna šetnja zbog, kako su tada govorili organizatori, nasilja policije nad Hadžovićem i drugih žitelja Novog Pazara.

Video prilog N1 televizije možete pogledati na ovom linku  https://www.facebook.com/363407027004141/posts/2965917776753040/

Izvor: Sandžak haber