auto put

Na ljeto do mora kroz Crnu Goru preko nove dionice auto-puta

891

Svi vozači iz Srbije koji na ljeto krenu na more u Crno Gore moći će da koriste novu dionicu auto-puta Podgorica-Mateševo, izjavio je danas na Kopaonik biznis forumu crnogrski ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

“Izvjesno je da će se ovog ljeta koristiit taj put iz Srbije i biće na zadovoljstvo svih koji tradicionalno krenu na more u Crnu Goru”, rekao je ministar i precizirao da je taj dio autoputa dugačak 41 kilometar.

“Izgradnja te prioritetne dionice na autoputu Bar-Boljare bila je veoma kompleksna. Bio je to skup i porblematičan put koji je koštao 900 miliona evra, od 41 kilometara 50 odsto bili su tuneli i vijadukti”, rekao je ministar i dodao da put ide i do 1.000 metara nadmorske visine.

“Uzalud nam novi putevi i pruge ako nam je za prelazak granice potrebno par sati i zato nam je cilj kad već imamo granice da bar pelaze učinimo efikasnijim”, naveo je on i dodao da će sve službe biti objedinjene u renoviranoj zgradi u Bijelom Polju.

“Cilj je da se povežemo sa Srbijom, a drugi po važnosti projekat za nas je brza saobraćajnica do Debelog brda i veza sa zaleđem do Albanije, kako bi se vezali za Plavi put”, rekao je ministar.

Bojanić je zajedno sa ministrom Tomislavom Momirovićem učestvovao na panelu KBF koji je iskoristio da prestavi kapitalne investicije u Crnoj Gori. Između ostalog govorio je i o planu Podgorice da preuzmu deo ranijeg prodatog vlasništva Luke Bar kako bi luka povatila regionalni značaj.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.