Najavljene mjere protiv učenika koji su učestvovali u tuči

531

Policija o tuči učenika u N.Pazaru – O svemu je obavješten i Centar za socijalni rad, a narednih dana biće poznato koje će mjere biti preduzete.

Društevnim mrežama i aplikacijama za dopisivanje tokom dana je kružilo par snimaka na kojima se, navodno, vide učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Novom Pazaru kako se brutalno tuku.

Prema nepotvrđenim informacijama, dvije tuče učenika sedmog i osmog razreda desile su se prije nekoliko dana, bile su unaprijed dogovorene i snimljene kako bi se, navodno, kasnije pobjednici time hvalili.

Snimke su ubrzo vidjeli i roditelji učenika, a o svemu je upoznato i rukovodstvo škole koje je za petak zakazalo hitne sastanke sa Timom za spriječavanje vršnjačkog nasilja, a biće organizovani i vanredni roditeljski sastanci.

Prema nezvaničnim saznanjima, obračuni tinejdžera dešavali su se van zone škole, a novopazarska policija je već identifikovala četvoricu maloljetnika koji su učestvovali u tučama.

– O svemu je obavješten i Centar za socijalni rad, a narednih dana biće poznato koje će mjere biti preduzete – rekli su nam kratko u policiji.

Izvor(Blic)