Najljepša doktorka u Srbiji ima arapsku krv i flmsku priču – Sana zavela čuvenog dasu

Najljepša doktorka u Srbiji ima arapsku krv i flmsku priču – Sana zavela čuvenog dasu

2900

Neobična priča najljepše mlade doktorice u Srbiji arapskog porijekla će vas oduševiti! Pravi je primjer svim tinejdžerima!

Dr Sana Al Rawashdeh, prelijepa mlada dama koja se može pohvaliti diplomom Medicinskog fakulteta u Beogradu, ostavlja bez daha svojim stasom, a njen životni put je poput scenarija za film. Naime, u sebi ima i arapske i srpske krvi, te je s obje strane, čini se, pokupila samo najbolje. Veoma je zanima estetska medicina i dosta se usavršava u toj oblasti. Za sve dame ima vrlo bitan savjet kada je riječ o prvom korištenju botoksa.

Kada je pravo vrijeme za botoks?

Dr Al Rawashdeh objašnjava da se botulinum toksin, odnosno botoks, primjenjuje da umiri pretjeranu i nesvjesnu mimiku i spriječi nastanak bora ili izbriše već postojeće. Također, ističe da nema razloga za strah jer doktor svojim znanjem i pravilnom primjenom kontroliše dozu i tačku mišića koje želi umiriti.

Vrlo često pitanje na mom Instagram profilu je kada je pravo vrijeme da se krene s botoksom. Odgovor se nalazi u vašem ogledalu, odnosno kada u fazi mirovanja na licu vidite bore na čelu, pravo je vrijeme da posjetite svog doktora.

Kako botoks djeluje?

Sprječava kontrakciju mišića koji su odgovorni za nastanak bora. Prvi efekti su vidljivi 4 do 6 dana nakon aplikacije botoksa, a pun efekt se vidi nakon dvije sedmice – kaže doktorica i upozorava da ovu proceduru može raditi samo sertificirani ljekar.

Ko je, zapravo, zanosna doktorica Sana?

Mediji su o ovoj lijepoj dami pisali još 2015. godine, i to zbog romanse s tada mladim fudbalerom Filipom Jankovićem. Međutim, svoju ljubavnu vezu su čuvali od svjetla reflektora, te se o njihovom odnosu malo zna, a na vezu su odavno stavili tačku.

Naime, Sana je rođena u Beogradu, osnovnu školu je završila u Jordanu, a potom je srednje i visoko obrazovanje nastavila u našoj prijestolnici.

Otac mi je Jordanac, rođen je u glavnom gradu Ammanu, došao je u Srbiju da studira medicinu. I ostao je u njoj kada se oženio mamom koja je Srpkinja. Dugo sam živjela na relaciji Jordan – Beograd. Osnovnu školu sam tamo pohađala zbog posla svog oca, ali kada je došla srednja škola i fakultet, odlučila sam baš njegovim stopama da idem – možda su cipele bile njegove, ali koraci su bili samo moji. Tako sam se odlučila da upišem isti fakultet koji je on završio. Velika je privilegija učiti i biti kćerka nekoga ko je sav svoj život posvetio medicini – otkrila je Sana jednom prilikom.

Odmalena je zbog oca zavoljela medicinu i ta ljubav tokom godina nije jenjavala, naprotiv.

Još od malih nogu, gledajući svog oca, koji je po zanimanju kardiovaskularni hirurg, znala sam da će medicina biti moje opredjeljenje. Otac je po mnogo čemu moj uzor, pa je tako bilo i u ovom slučaju. Kroz igru kao mala sam razvila ljubav prema ovom pozivu, a kasnije kroz srednju školu i praksu uvidjela da je moje opredjeljenje najbolja moguća odluka – smatra Sana.

U slobodno vrijeme Sana voli da putuje s prijateljima svuda po svijetu, a osim toga trudi se da ima i redovnu fizičku aktivnost.

Trudim se da treniram, volim svoje slobodno vrijeme da upotpunim nekim putovanjem ili izlaskom na kafu i večere s prijateljima. Neretko odgledam neki dobar film ili odem u šoping koji obožavam.

Na Instagramu je prati skoro 29 hiljada ljudi, a svojim objavama posebno motivira mlade djevojke. Ima istančan modni ukus, te izuzetno voli da pozira pred kamerom i uživa u manekenstvu, kojim se bavi iz hobija.

Sana ističe da u budućnosti želi da se još više usavršava i napreduje na svim poljima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sana (@sana.alrawashdeh)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *