novopazarska banja

Najvreliji izvori Srbije u Novopazarskoj banji i liječi i mnoge bolesti

1514

Novopazarska banja, smještena samo tri kilometra od Novog Pazara i oko 280 kilometara od Beograda, jedna je od najposjećenijih banjskih destinacija u Srbiji. Sa 14 izvora hipertemperaturne vode, čija temperatura dostiže i do 50 stepeni Celzijusa, ovo ljekilište predstavlja pravi izbor za one koji traže kvalitetan odmor i terapiju.

Nalazi se na sjeverozapadnim padinama planine Rogozne, okružena Kopaonikom i Golijom, Novopazarska Banja nudi ne samo termalnu terapiju već i osvježavajuću klimu na visokoj nadmorskoj visini, idealnu za oporavak i relaksaciju. Bogata historija ove banje seže do osmanskih vremena, što je vidljivo na dobro očuvanim hamamima i prvobitnim noćenjima namijenjenim korisnicima kupatila.

Cijene smještaja u i oko Novog Pazara su izuzetno povoljne, privlačeći posjetioce iz cijele regije. Sa opcijama koje počinju već od 17 eura po noći, prosječna cijena boravka u gradu je oko 30 eura, pružajući pristup i modernim apartmanima i ugodnim manjim penzionima.

Specijalizirana za liječenje mišićnih i neuromišićnih bolesti, bolnica “Novopazarska Banja” predstavlja lidera u rehabilitacijskim uslugama u Srbiji. Opremljena najnovijom tehnologijom, bolnica nudi tretmane za širok spektar stanja, uključujući oporavak nakon moždanog udara, različite kožne bolesti, reumatizam, probleme sa leđima, sportske povrede i ginekološke probleme.

Pored zdravstvenih tretmana, Novopazarska Banja svojim posjetiocima također pruža priliku da istraže bogatu kulturno-historijsku pozadinu, poboljšavajući cjelokupno iskustvo njihovog boravka.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *