Napad šakala na Goliji: Usmrtio bika od 350 kilograma

2236

GOLIJA – Prava drama odigrala se u slikovitom planinskom selu Medovina na Goliji. Napad vjerovatno šakala na imanje Borka Palibrka rezultirao je tragičnim ishodom: bik težak više od 350 kilograma pronađen je mrtav. Ovo nije prvi put da se ovakva zvijer pojavljuje, ali je prvi put da su posljedice ovako strašne.

U šoku i nevjerici, mještani se pitaju kako je šakal, koji izgleda slično vuku ali je manji, uspio nadjačati tako veliku životinju. “To je prava krvoločna zvijer. Šteta koju je nanio iznosi 1.500 eura, ali duhovna šteta koju je nanio našoj zajednici je neprocjenjiva,” izjavio je jedan od stanovnika ovog mirnog sela.

Iz lokalnih izvora saznajemo da se šakal nakon ovog incidenta ponovo pojavio u selu, dodatno pojačavajući strah među stanovnicima. “Vidjeli smo zvijer sličnu vuku blizu centra sela. Scena je bila zaista zastrašujuća,” rekao je zabrinuti komšija.

Selo je sada na oprezu, a mještani su uplašeni. “Svi živimo u strahu. Ko će nas zaštiti od ovih divljih zvijeri? Ne znamo kome da se obratimo za pomoć, ali se nadamo da će nadležne institucije poduzeti korake,” kažu mještani Medovine.

Za sada nije poznato da li su nadležni obaviješteni o ovom incidentu i koje mjere će biti poduzete da se spriječe slične situacije u budućnosti. Bez obzira na sve, ovaj događaj će sigurno dugo ostati upamćen među stanovnicima Medovine.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *