Napadaču i dileru iz Novog Pazara tužilac ukinuo pritvor/OTKRIVAMO VIŠE DETALJA ZAŠTO JE BJEŽAO POLICIJI

462

Osnovni sud u Novom Pazaru odbio je zahtjev Osnovnog tužilaštva da se E.B. (28) odredi pritvor do 30 dana zbog napada na službeno lice u vršenju dužnosti i nasilničke vožnje. Prema riječima našeg izvora u Tužilaštvu, pritvor je tražen zbog sumnje da bi E.B. mogao da pobjegne ili ponovi krivično djelo, a što je Osnovni sud odbacio.

– Napominjemo da je E.B. višestruki povratnik u izvršenju teških krivičnih djela, koji je do sada više puta osuđivan, a i bez toga, djela koja je počinio u utorak popodne su zasluživala da mu bude određen pritvor. Tužilaštvo će se, svakako, žaliti na odluku Osnovnog suda – kaže naš izvor.

Podsjećamo da je E.B. uhapšen u utorak popodne, nakon višeminutne jurnjave i potjere novopazarskim ulicama tokom koje, samo pukom srećom, niko nije teže povrijeđen.

– Policija je imala saznanja da se u automobilu marke BMW, kojim je upravljao E.B, nalazila droga, zbog čega su pokušali da ga zaustave. On se oglušio o naredbe policije, pa je manevrisanjem vozila udario jednog policajca, nanevši mu lakše povrijede i oštetivši tom prilikom nekoliko parkiranih automobila – kazao je ranije izvor “Blica” u policiji.

Nakon toga se u potjeru za E.B. uključilo više policijskih patrola, a nakon nekoliko minuta žestoke jurnjave uspjeli su da ga zaustave i uhapse na Jošaničkom keju.

 

– Dok je bježao, E.B. je iz automobila u rijeku Jošanicu bacio paketiće u kojima je, kako sumnjamo, bila droga – doda je naš izvor u policiji.

Prije nekoliko mjeseci izašao iz zatvora. Prema našim saznanjima, E.B. je prije nekoliko mjeseci izašao iz zatvora, a policiji je poznat po izvršenju brojnih krivičnih djela.

 

Njegov rođeni brat A.B. (37) ranjen je u nogu kada je nepoznata osoba pucala u njega u Prvomajskoj ulici u Novom Pazaru. Pomoć mu je ukazana u Opštoj bolnici, a policiji je rekao da nije vidio i da ne zna ko bi mogao da puca u njega.

NOVIPAZAR01 Policija vrssi uvidjaj nakon pucnjave foto N. Koccovich

FOTO: N. KOČOVIĆ / RAS SRBIJA

Izvor: Blic