bec-devojcica-koja-lici-na-danku-danka-ilic

Napravljena djelimična analiza videa iz Beča – Bageri na odlagalištu otpada u Banjskom polju, video iz Beča mogući ključ u razrješenju misterije

1056

Interpol se uključuje s međunarodnom potjernicom dok se detalji istražuju na divljem odlagalištu otpada

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Bora, koja je nestala pod misterioznim okolnostima 26. ožujka, nastavlja se s neumoljivim naporima i međunarodnom pažnjom. Dok sedmi dan potrage donosi sve više pitanja nego odgovora, ključni razvoj događaja možda leži u videu snimljenom u Beču, na kojem je zabilježena djevojčica slična Danki.

Ujak nestale djevojčice, Stefan Dragomirović, bio je među prvima koji su podijelili svoje sumnje i nade s javnošću, pružajući srceparajući uvid u posljednje trenutke prije nego što je Danka nestala iz vidokruga svoje obitelji u Banjskom polju. Ujakov emotivni apel odražava duboku zabrinutost i očaj koji osjeća cijela obitelj.

Izvještaji pokazuju da je srpska policija, uz podršku Interpola, odmah reagirala, raspisujući žutu potjernicu i pokrećući detaljnu analizu snimke iz Beča. U potragu su uključeni i vatrogasci koji pretražuju divlje odlagalište otpada u blizini mjesta nestanka, nadajući se da će pronaći bilo kakav trag koji bi mogao pomoći u rasvjetljavanju ove zagonetke.

Analiza snimke iz Beča, koju su zajednički proveli austrijski i srpski istražitelji, pokazuje da se na njoj nalazi djevojčica u bijelo-rozoj jakni s dudom u ustima, što je pojačalo sumnje da bi to mogla biti Danka. Dvoje očevidaca, uključujući Srbina koji živi i radi u Beču, pružilo je ključne informacije koje su dovele do ove točke u istrazi.

Predsjednik Srpskog kulturnog centra u Beču, Saša Božinović, iznio je svoje zapažanje o neobičnosti situacije, ističući da dijete nije bilo u kolicima, što je neobično za to područje, dodajući dodatni sloj misterije slučaju.

“Oko 20 sati sam izašao sa stanice metroa i ugledao sam dijete koje se otima i viče. Prvo sam promatrao, a zatim sam počeo snimati. Sve se događalo na jednoj stanici tramvaja. S djetetom su bile dvije žene koje su međusobno pričale na rumunjskom. Dozivale su dijete nekim imenom, nisam razumio kojim, ali se djevojčica uopće nije odazivala”, naveo je u e-mailu Srbin iz Beča koji je tada policiji u Beogradu poslao i snimku djeteta u bijelo-rozoj jakni s dudom u ustima, a pored koje je Nike putna torba zeleno-plave boje, piše Blic.

Dok se potraga nastavlja, obitelj Danke Ilić i srpska zajednica drže se zajedno u nadi da će nova otkrića donijeti odgovore i, najvažnije, siguran povratak male Danke.

Svaki dan potrage za Dankom Ilić donosi nove izazove, ali i odlučnost istražitelja i zajednice da ne odustanu dok se ne pronađe pravda za malenu Danku. Srpska policija, uz međunarodnu podršku Interpola, neumorno radi na rješavanju ovog slučaja, dok obitelj i prijatelji čekaju s boli u srcima, nadajući se pozitivnom ishodu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *