samir tandir

Samir Tandir: Svečano obilježavanje Dana Sandžaka je poruka miru i antifašizmu

419

 Građani Sandžaka danas svečano obilježavaju Dan Sandžaka, praznik koji simbolizuje duh zajedništva i antifašističke borbe u ovom regionu. U atmosferi svečanosti i ponosa, predsjednik BOSS-a, Samir Tandir, uputio je srdačnu čestitku svim građankama i građanima, naglašavajući važnost ovog dana kao “vječnog svjedočanstva našeg antifašizma”.

Dan Sandžaka, koji se obilježava svake godine 20. novembra, predstavlja priliku za podsjećanje na historijsku borbu naroda ovog regiona protiv fašizma. Tandir je u svojoj poruci istakao značaj očuvanja mira i tolerancije, kao i potrebu za stalnim podsjećanjem na vrijednosti koje su prethodne generacije branile.

“Ovaj dan je podsjetnik na borbu naših predaka za slobodu i jednakost, vrijednosti koje i danas nastojimo njegovati u našem društvu,” rekao je Tandir. On je također pozvao sve građane da doprinesu jačanju međusobnog razumijevanja i zajedništva bez obzira na etničke i vjerske razlike.

U raznim gradovima Sandžaka organizovane su kulturne manifestacije, izložbe i edukativni programi posvećeni ovom danu. Građani svih dobi uključili su se u obilježavanje ovog praznika kroz razne aktivnosti koje promovišu kulturu mira i solidarnosti.

Dan Sandžaka ostaje važan datum u kalendaru ovog regiona, simbolizujući otpor protiv nepravde i potvrđujući opredjeljenje naroda Sandžaka ka izgradnji društva zasnovanog na principima antifašizma i međusobnog poštovanja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *