NARKOMANI UJELI POLICAJCE U PRIBOJU

911

Reprezentativnom Policijskom sindikatu Srbije javile su se kolege iz Priboja, koje podsjećaju da se napadi na policajce u ovom gradu ne smanjuju, a da tužilaštvo u Prijepolju, koje je nadlježno, primenjuje blagonaklonu kaznenu politiku, zbog čega kriminalci očigledno ne osećaju strah od kazne, pa su napadi na policajce sve češći.

– Sinoć oko 20 i 30 časova prilikom privođenja U. M. iz Priboja, koji je već godinu dana na poternici, napadnuta je policijska patrola koja ga je hapsila. Na policajce je nasrnuo D. A., kod koga se U. M. skrivao duže vreme, koji je policajaca K. D. ujeo za ruku.

Inače, U. M. je višestruki povratnik u činjenju krivičnih dijela i registrovani narkoman. Prije toga, U. M. kada je video policajce, na njih je pustio psa, američkog staforda, u namjeri da povredi policajce.

Kolege su uspjele da ih savladaju i privedu, a tužilaštvo u Prijepolju se izjasnilo da ujed nije napad na policiju, već ometanje službenog lica. Odmah potom D. A. je pušten na slobodu, a U. M. za kojim se tragalo godinu dana, uručen je poziv i on je takođe pušten kući.

Inače i U. M. je takođe tražen zbog napada na policajca, koga je takođe povredio ujedajući ga pre godinu dana. Kakav se primjer ovim daje policiji. Puštati krvoločne pse na njih, da ih ujedaju registrovani narkomani, da rizikuju svoj život, da bi se dogodilo šta?

Tužilaštvo osumnjičene pusti kućama, bez određivanja pritvora, te ove kriminalce treba da tražimo ponovo godinu dana. Zašto MUP ne reaguje, da se učini nešto kako bi se policajci zaštitili. Zašto se kaznena politika ne pooštri? Ovo nije prvi put da se u Prijepolju dešavaju ovakvi napadi na policajce poslednjih godinu dana, a slično je i u drugim Policijskim upravama po Srbiji – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Izvor Vesti online