vrtic, novi pazar

“Naše dijete” – USKORO novi vrtić po mjeri djece i roditelja u Novom Pazaru

488

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, zajedno sa delegacijom Ministarstva obrazovanja i nauke predvođenom ministricom Slavicom Đukić Dejanović i predstavnicima Svjetske banke, obišao je izgradnju vrtića “Naše dijete” u naselju Ćukovac. Izgradnja ovog objekta, koja se realizuje kroz projekt “Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje” uz podršku Svjetske banke i saradnju sa lokalnom upravom, ima ambiciju da unaprijedi predškolsko obrazovanje u regionu.

Nova zgrada vrtića prostiraće se na 1900 kvadratnih metara i biće sposobna da ugosti preko 270 mališana, čime se značajno povećava kapacitet u odnosu na postojeće objekte. Kroz razgovor, gradonačelnik Biševac je istakao da je pružanje kvalitetnog obrazovnog sistema i optimalnih uslova za rad u predškolskim ustanovama ključan prioritet, te da je investicija u obrazovanje temelj za sigurniju budućnost kako pojedinaca, tako i cijele zajednice.

Ministrica obrazovanja Slavica Đukić Dejanović, tokom svoje posjete, izrazila je veliko zadovoljstvo napretkom projekta i zahvalila lokalnoj upravi na podršci. Napomenula je da će novi vrtić, sa dodatnim kapacitetima, znatno smanjiti liste čekanja i dodatno poboljšati uslove za predškolsko vaspitanje.

Direktorica Predškolske ustanove “Mladost”, Sabina Hoćanin, istakla je da će vrtić “Naše dijete” postaviti nove standarde u oblasti predškolskog obrazovanja i poslužiti kao model za buduće projekte izgradnje. Sa 14 radnih soba i moderno opremljenim prostorom, ovaj objekat predstavlja ostvarenje snova za roditelje, djecu, ali i zaposlene.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *