Nastavak saradnje sa Sarajevom na polju kulture

623

 

Gradonačelnik Nihat Biševac predvodio je delegaciju Novog Pazara u tokom posjete Gradu Sarajevu. U okviru niza susreta u prestonici Bosne i Hercegovine, dogovorena je realizacija velikog broja značajnih projekata iz oblasti kluture.

Delegacija Novog Pazara sastala se između ostalog sa ministrom kulture i sporta kantona Sarajevo Mirvadom Kurićem, predsjednikom “Udrženja građana porijeklom iz Sandžaka” Ekremom Lekićem i direktorom “Filmskog centra Sarajevo”, Jasminom Durakovićem.

Prema dogovorima, u Novom Pazaru će već 19. aprila, povodom Dana Grada, gostovati čuvena predstava “Gazi Husrev-beg”. Prijatelji iz Sarajeva prisustvovaće svečanom otvaranju savremenog novopazarskog bioskopa u čiju inovativnost će Novopazarci moći da se uvjere odmah po otvaranju muzeja “Valter” u Sarajevu.

U tom kontekstu, zaljubljenici u bioskopsku umjetnost imaće priliku da na otvaranju vide masterizovanu verziju filma “Valter brani Sarajevo”, nakon čega će uslijediti revija čak deset BiH filmova, pet novije i pet starije produkcije.