Nastavlja se realizacija značajnih projekata u srcu Novog Pazara /VIDEO/

350

NOVI PAZAR – U novopazarskoj gradskoj tvrđavi u toku su radovi na revitalizaciji i statičkoj sanaciji južne tabije, odnosno bezistana. Ukupna vrijednost projekta, koji finansira Ministarstvo turizma i omladine, je 15 miliona dinara. Izradu projektno-tehničke dokumentacije finansirao je Grad Novi Pazar.

Uskoro će dio grada oko gradskog parka i cijela zelena oaza oživjeti kao muzej na otvorenom.

“U toku su radovi na sanaciji i statičkoj stabilizaciji južne tabije, bastiona u narodu poznatog kao Bezistan. Realizacijom ovog projekta osigurat ćemo da istorijski značajno zdanje krasi Novi Pazar u budućnosti. Projekat je finansijski podržalo Ministarstvo turizma i omladine, a sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije obezbijeđena su iz gradskog budžeta,” rekao je Ensar Škrijelj, član Gradskog vijeća Novog Pazara.

U prethodnom periodu rekonstruisana je zgrada Gradske biblioteke, revitalizirana Kula motrilja, izrađena je ljetna pozornica i parterno uređenje sa česmom. Započeta je i prva faza rekonstrukcije Džephane, pa je revitalizacija Bezistana samo dio velikog mozaika značajnih projekata koji se realiziraju u srcu Novog Pazara.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *