Zbog neprimjereno ponašanje pred džamijom policajac udaljen s posla

127

Policijska uprava u Novom Pazaru pokrenula je disciplinski postupak protiv policijskog službenika Z. M. (38) iz tog grada.

Postupak protiv policajca je pokrenut zbog neprimerenog ponašanja u blizini džamije u Novom Pazaru.

Kako je juče saopšteno iz MUP-a, on će biti udaljen sa posla do okončanja disciplinskog postupka, koji je pokrenut po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

Ministar i svi pripadnici MUP-a najoštrije osuđuju neprofesionalno i nemoralno ponašanje svakog pojedinca koje šteti ugledu policije, jer se na taj način, kako je navedeno u saopštenju, baca senka na požrtvovani rad drugih policijskih službenika koji predano čuvaju bezbednost građana.

Podsetimo, prema navodima lokanih medija, službenik Policijske uprave Novi Pazar Z.M. izvršio čin skrnavljenja Sinan-begove džamije vršenjem male nužde u haremu ove džamije.

Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija Mevlud Dudić kazao da ga je načelnik Policijske uprave u Novom Pazar Nermin Ljajić telefonskim putem službeno obavestio da je protiv policajca pokrenut disciplinski postupak.

Iz Mešihata su kazali da ma koliko ovaj čin bio gnusan, ovaj postupak odudara od tradicije dobrih međunacionalnih i međukonfesionalnih komšijskih odnosa u Novom Pazaru, te da se suspenzijom potvrdilo da ovakvi slučajevi ne mogu imati nikakvu sistemsku podršku.

Izvor: B92

Foto: Deposit/ToskanaInc