Nermin Kamberović(SDP) izabran za novog predsjednika općine Sjenica /VIDEO/

5728

Sjenica, 29. novembar – Na vanrednoj sjednici Skupštine općine Sjenica održanoj 29. novembra, visoki funkcioner Sandžačke demokratske partije, Nermin Kamberović izabran je za novog predsjednika općine. Ova promjena na čelu općinske vlasti uslijedila je nakon smjenjivanja Muniba Mujagića.

Kamberović, preuzimajući novu dužnost, podnio je ostavku na mjesto predsjednika Skupštine. Na njegovo mjesto, za predsjednicu Skupštine imenovana je Mulka Zornić, ranije samostalna odbornica u lokalnom parlamentu.

Značajna reorganizacija vlasti u Sjenici obuhvatila je i imenovanje novog zamjenika predsjednika općine, Admir Elezovića, kao i formiranje nove izvršne vlasti. Sandžačka demokratska partija, Stranka demokratske akcije Sandžaka, dva samostalna odbornika i odbornička grupa “Stranka budućnosti i razvoja” sada čine većinu u Skupštini, sa ukupno 21 odbornikom.

Pored političkih promjena, došlo je i do promjena u rukovodstvu javnih preduzeća i ustanova. Ervin Latović postavljen je za VD direktora Ustanove za sport i rekreaciju, Erkan Hadžić za Seoske vodovode, Sanel Kolašinac za Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta, Ermedin Kolašinac za Biblioteku, a Adnan Gurdaš za JKP Vrela.

Dodatne promjene uključuju smjenu Verana Karličića, dosadašnjeg zamjenika predsjednika Skupštine, i imenovanje Momira Kovačevića, prethodno odbornika u Skupštini, na njegovu poziciju.

Članovi novoimenovanog općinskog vijeća su Huso Zornić, Hazir Bilalović, Marko Pantović, Šefćet Kurtagić i Samir Seferović.

Sjednicu, na kojoj su donesene ove odluke, prisustvovalo je 29 odbornika.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.