Neverovatna transformacija zahvaljujući plastičnoj hirurgiji: Istina ili prevara?

532

Plastična hirurgija postala je ne samo sredstvo za korekciju estetskih “manjkavosti” već i snažno oruđe za potpunu transformaciju izgleda. U vremenu društvenih mreža, kad je svaka fotografija podložna analizi i komentarima, jedna takva transformacija privukla je pažnju miliona.

Na fotografijama koje su preplavile TikTok i Instagram, može se videti nevjerojatna promjena jedne 68-godišnje žene. Na prvoj slici, žena sa ljubičastom maramom otkriva lice koje nosi tragove vremena, a na drugoj izgleda kao da je kroz vremeplov vratila više od dvije decenije unazad.

Zasluge za ovu drastičnu promjenu, prema vlastitim tvrdnjama, pripisuju se turskom hirurgu koji se predstavlja kao Dr. May. Uz slike je naveo: “Naša draga pacijentica gospođa Dilek nakon dvije godine operacija rinoplastike, face liftinga i blefaroplastike. Čekam vaše komentare”.

Očekivano, reakcije korisnika društvenih mreža bile su burne i podeljene. Dok su neki skeptični i tvrde da je nemoguće postići takve rezultate, drugi se dive veštini Dr. Maya i veruju u čuda moderne medicine.

Naravno, uz takvu popularnost dolazi i sumnja. Je li moguće da je hirurg stvarno postigao tako drastične rezultate, ili je možda angažovan neki “digitalni čarobnjak” koji je obradio fotografije?

Neovisno o istinitosti tvrdnji, ova priča potvrđuje dve stvari: prva je da plastična hirurgija i dalje fascinira ljude širom sveta, a druga da živimo u vremenu kada je granica između stvarnosti i digitalne iluzije sve tanja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.