Neviđena politička sabotaža SPP-a u Sjenici: Odbornici SDP-a i SDA u borbi za Skupštinu

1628

Već sedmicu dana, odbornici Sandžačke demokratske partije (SDP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka u Sjenici suočavaju se s političkom sabotažom u pokušaju da zakazu hitnu sjednicu lokalne skupštine. Cilj je razmotriti smjenu predsjednika opštine Muniba Mujagića (SPP), čiji rad izaziva nezadovoljstvo.

U središtu ovog sukoba je opštinska kancelarija, koja konstantno odbija da primi i zavede zahtjev odbornika, pozivajući se na rekonstrukciju i unapređenje kancelarije. Međutim, odbornici tvrde da je u pitanju selektivno zavođenje dokumenata, pri čemu se favorizuje Stranka pravde i pomirenja (SPP). Dokaz za to je nedavno zavedeno Rješenje Republičke izborne komisije, objavljeno 14. novembra.

Nermin Kamberović (SDP), predsjednik Skupštine opštine Sjenica, ističe da je neposredni rukovodilac Kancelarije, Marija Petaković, pod uticajem načelnika Opštinske uprave (SPP) i stavom predsjednika opštine Mujagića. Kamberović najavljuje podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih za zloupotrebu službenog položaja, nastavljajući pravnu borbu protiv administrativnih prepreka.

Kaso Avdović, šef odborničke grupe SDA Sandžaka, izražava frustraciju zbog ove situacije, naglašavajući da je sedmodnevno blokiranje opštinske uprave neopravdano i štetno. “Sedmicu dana uzurpirati opštinu zbog fotelja je van svake pameti”, kaže Avdović.

Odbornici SDP-a i SDA insistiraju na zakazivanju sjednice od 10. novembra, nastojeći da pronađu zakonski put do njenog održavanja. Napominju da građani Sjenice najviše trpe zbog ovog političkog zastoja i samovolje pojedinih funkcionera.

Kamberović ističe da Mujagić više ne uživa podršku odborničke grupe koju on predvodi, naglašavajući da predsjednik opštine više nema ni većinu potrebnu za obavljanje svoje funkcije.

Ovaj slučaj u Sjenici ne samo da ističe napetosti unutar lokalne politike, već i podiže pitanja o transparentnosti i pravednosti administrativnih procedura u lokalnoj samoupravi. Predstavlja primjer kako politički interesi mogu uticati na funkcionisanje demokratskih procesa na štetu građana.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.