Neviđeni snježni haos u Norveškoj: Oslo paralizovan, građani izlaze kroz prozore /VIDEO/

1544

OSLO, 17. januara – Nezapamćeno snežno nevrijeme pogodilo je Norvešku, sa posebno teškim uslovima u glavnom gradu Oslu, gdje su građani primorani na neuobičajene metode kako bi izašli iz svojih domova.

Prema izvještajima lokalnih stanovnika, količina snijega je tolika da su mnogi iz svojih kuća izlazili kroz prozore, jer su ulazna vrata bila potpuno zatrpana. “Ovo je haos. Nikad nije bilo ovako. Prošle nedelje je bilo -25, ali sada, iako je -10, problem je u nevjerojatnoj količini snijega koji neprestano pada,” izjavila je za 24sata.hr Hrvatica koja živi u Oslu.

Situacija u javnom prevozu je kaotična. Svi autobusi u centru Osla su otkazani, a ostatak mreže javnog prevoza je takođe pogođen teškim problemima. Ruter, firma koja upravlja javnim prevozom, otkazala je autobuski saobraćaj u središnjem dijelu grada i upozorila građane na kašnjenja i otkazivanja na brojnim linijama. Na njihovoj web stranici stoji: “Preporučujemo da ne putujete danas. Ako morate putovati, planirajte unapred i provjerite planer putovanja.”

Pored autobusa, gradske tramvajske i metro linije se takođe suočavaju sa velikim izazovima. Na autobuskoj stanici Lisaker, prijavljeni su problemi zbog vozila zaglavljenih u snijegu, a autobusi u opštini Berum su takođe otkazani.

Ova neobična situacija je izazvala mnoštvo problema za stanovnike Osla, koji se suočavaju sa izazovom da dođu do posla ili obave svoje svakodnevne aktivnosti u ekstremnim uslovima. Vlasti su uveli vanredne mjere i nastoje što brže očistiti snijeg sa glavnih saobraćajnica, dok se građani bore sa nedaćama koje im je donijelo ovo iznenadno snežno nevreme.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *