Nezapamćena akcija u Americi: Pronašli 150 nestale djece, više ljudi je uhapšeno

960

U akciji je ukupno identificirano 240 djece tako da se potraga za njih 90 nastavlja.

Višemjesečna istraga provedena u SAD-u rezultirala je pronalaskom 150 nestale djece stare između tri i 17 godina. Operacija nazvana “Volunteer Strong“ pokrenuta je u američkoj saveznoj državi Tennessee u jesen prošle godine, a policija je djecu pronašla zahvaljujući brzim akcijama koje su provedene u roku od dvije nedjelje.

Policija je uhapsila i nekoliko osoba, a za petero djece se sumnja da su žrtve trgovine ljudima, dok je jedno dijete spašeno u sklopu istrage o otmici.

– Nadam se da će ova operacija promijeniti smjer života mnogih ljudi, a za 150 osoba da će ih odvesti na put mogućnosti koje svako dijete zaslužuje – rekao je maršal Tyreece Miller, prenosi BBC. Tim Burchett, zastupnik u Kongresu, ove je rezultate nazvao čudesnima. Okolnosti vezane uz pronađenu djecu variraju od toga da su neka napustila svoj dom, da žive s drugim članovima obitelji, ali i da su bila suočena sa zlostavljanjem ili iskorištavanjem. U akciji je ukupno identificirano 240 djece tako da se potraga za njih 90 nastavlja.