Ni najodaniji SPP-ovci NEĆE VIŠE DA ĆUTE! Jašo Balić OŠTRO po Usami!

4554

Jašo Balić, nekadašnji finansijer, odbornik i funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP) iz Tutina, javno je objavio svoje kritičke stavove prema politici koju sprovodi Usame Zukorlić. Ovaj radikalan potez uslijedio je zbog nedavnih političkih dešavanja unutar stranke, posebno zbog formiranja koalicije SPP-a sa Strankom demokratske akcije (SDA) Sulejmana Ugljanina.

U svom FB statusu, Balić je izrazio duboko nezadovoljstvo smjerom kojim stranka ide, ističući da koalicija sa SDA predstavlja odstupanje od osnovnih principa SPP-a. Njegova kritika je posebno usmjerena na Usamu, kojeg optužuje za neprincipijelnu podršku ovoj koaliciji i navodi da je ova saradnja narušila osnovne principe SPP-a i dovela u pitanje Zukorlićevu političku etiku.

Balić postavlja nekoliko ključnih pitanja, uključujući sudbinu ključnih ljudi Opštinskog odbora SPP Tutin i razloge zbog kojih je stranka “naišla na zatvorena vrata” u Tutinu (zato što je Ljutvija Balkan istjerao povjereništvo SPP-a iz kancelarija u Tutinu). On izražava zabrinutost da bi unutarstranački haos mogao utjecati konačno i na biračko tijelo, i da će stranka doživjeti fijasko na izborima.

Balić ističe dvostruke aršine SPP-a, jer često usmjeravaju pažnju na Novi Pazar, dok se izbjegava suočavanje s problemom dugogodišnjeg kriminala u Tutinu. Ovo stanje pripisuje koaliciji SPP-a i SDA te dobrim odnosima između Zukorlića i Ugljanina.

U emotivnom tonu, Balić apeluje na vrh SPP-a da razmisli o budućnosti i da se obrati narodu, ističući potrebu za transparentnošću i odgovornošću prema biračima.

“Narod vas je doveo na funkcije, narod mora da zna!” naglašava Balić.

Balićev odlazak iz stranke i njegove kritike mogu imati dalekosežne posljedice ne samo za SPP, već i za širu političku scenu u Sandžaku.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.