NIhat Biševac: Pored korićenja rijeka gradićemo još 16 mostova

724

NOVI PAZAR – Na nedavnoj sjednici Skupštine grada Novog Pazara, razgovaralo se o kreditnom zaduživanju i rebalansu budžeta, a fokus je stavljen na veliki projekt regulacije rijeka Raška, Jošanica i Trnavica. Gradonačelnik Nihat Biševac istakao je da je osnovni razlog rebalansa budžeta podizanje kredita za eksproprijaciju zemljišta neophodnog za realizaciju ovog projekta.

Vrijednost kredita iznosi oko 2,5 miliona eura, dok je ukupna vrijednost projekta regulacije rijeka procijenjena na 25 miliona eura.

„Ovo je najveći projekt regulacije rijeka koji se realizuje ove godine u našoj zemlji,” rekao je Biševac.

Osim poboljšanja infrastrukture oko rijeka, planira se izgradnja 16 mostova koji će olakšati saobraćaj i unaprijediti kvalitet života lokalnih stanovnika.

Biševac je naglasio značaj ovog projekta ne samo u smislu infrastrukturnog unapređenja, već i u kontekstu historijskog razvoja regije.

„Ovo nije prvi put da se bavimo regulacijom rijeka. Još od 2019. godine, za vrijeme korona virusa, planirali smo ovakve projekte. Dvije ključne tačke – kreditno zaduženje i rebalans budžeta – od suštinskog su značaja za ovaj projekt,” dodao je on.

Projekt regulacije rijeka u Novom Pazaru predstavlja ključni korak u unapređenju infrastrukture i poboljšanju životnih uslova građana. Realizacijom ovog ambicioznog plana, grad Novi Pazar stavlja naglasak na održivi razvoj i budućnost svojih građana.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *