NJEMACKA POLICIJA

Njemačka: ‘PALA’ BOSANSKA AUTOMAFIJA BANDA /VIDEO/

1371

Jutros je 90 policajaca pretreslo četiri stambena i poslovna objekta u Dortmundu u sklopu akcije protiv profesionalnih kradljivaca automobila, a uhapšene su tri osobe iz BiH osumnjičene za krađu vozila vrijednih više od 1,5 milion eura.

Pored njemačkih policijskih službenika u akciji su učestvovali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo te pripadnici austrijskog Federalnog ureda krim policije i EUROPOL-a.

Ovu kriminalnu mrežu činili su državljani Bosne i Hercegovine koji su ilegalno boravili u Njemačkoj i činili krivična djela u pokrajinama Donja Saksonija, Sjeverna Rajna Vestfalija i Hesen.

Oni se sumnjiče da su po noći provaljivali u stambene objekte kako bi otuđili ključeve skupocjenih vozila poput Mercedesa, Volkswagena i Audija, a nakon toga bi ih krali. Ukupna vrijednost ukradenih vozila prelazi 1,5 miliona eura.

Uhapšeni su starosti od 25 do 61 godine, a tokom pretresa pronađena su i demontirana vozila, dijelove automobila, novac i motocikl.

Na ovaj način, zajedno smo zadali snažan udarac međunarodnoj bandi krijumčara automobila”, rekao je Heinz Defayay, šef Centralne kriminalističke službe Emsland/Grafschaft Bentheim.

Optuženi se sumnjiče da su počinili veći broj krivičnih djela. Navedeno je kako se radi o profesionalnim kradljivcima automobila koji su posao “odrađivali” bez buke, pa su vlasnici tek sutradan primjećivali kako su im vozila ukradena.

Izvor Hayat
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.