Njemačka: VIDEO snimak monstruoznog ubistva Sandžaklije Senada H., počinjenom od strane 17 članova bosanske porodice

13814

Köln: U dramatičnom obrtu na suđenju koje privlači pažnju javnosti, Husnija S. (44), državljanka Bosne i Hercegovine, oslobođena je danas optužbi za umiješanost u linč i ubistvo Senada H. (37) u martu 2022. godine. Ovaj senzacionalan razvoj događaja desio se drugog dana suđenja u Kelnu.

Husnija S., optužena za iniciranje napada, našla se u centru medijske pažnje kada su se pojavili dokazi koji su je povezivali s mjestom zločina. Međutim, u središtu obrta bila je činjenica da je ključni svjedok, specijalno doveden iz Češke, odbio svjedočiti, ostavljajući tužiteljstvo bez odlučujućih dokaza protiv optužene.

Oslobođena Husnija H. državljanka BiH

Oslobođena Husnija S. državljanka BiH

Advokat Husnije S., Hans Rejnhart, izjavio je za Bild da je ovo „zaista nestvarno“ te je naglasio povlačenje naloga za hapšenje i konačno oslobađanje njegove klijentice nakon osam mjeseci provedenih u pritvoru.

Podsjećamo, brutalan zločin dogodio se 10. marta 2022. godine, kada je Senad H., otac dvoje maloljetne djece, nasmrt pretučen u naselju Köln-Hohenberg. Njemački mediji, uključujući Bild i Unser Mitteleuropa, objavili su snimak koji prikazuje kako grupa od oko 30 ljudi napada žrtvu, koja je kasnije preminula od zadobijenih povreda.

Policija je nakon detaljne analize video materijala identifikovala 18 osumnjičenih, a intenzivna istraga dovela je do hapšenja trojice učesnika. Daljnji tok suđenja očekuje se s nestrpljenjem, jer je u njemu više od 30 optuženih, među kojima su neki i međunarodno traženi.

Ovaj slučaj izazvao je šok i osudu širom Njemačke i Sandžaka, a njegova brutalnost je opisana kao nešto što „ostavlja svakog normalnog čovjeka bez teksta“, kako je izjavila predsjedavajuća sutkinja. Suđenje se nastavlja, a javnost i dalje pažljivo prati razvoj događaja u ovom tragičnom slučaju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *