NEKA NAS OPET PREDVODI PAŠA / Esad Rahić o dr Ervinu Ćoroviću

1478
Bilo kojeg doktora da pomenem iz Opšte bolnice Novi Pazar, neko će mu pronaći da je član neke od tri bošnjačke sandžačke partije, i ako nije član baš one partije u kojoj smo mi, on automatski ništa ne valja i biva unaprijed eliminiran.
Mi se moramo pomiriti sa činjenicom da su svi doktori, profesori, inžinjeri, ekonomisti, pravnici i drugi članovi neke od tri vodeće sandžačke političke stranke. U bajku o političkom čistunstvu naših intelektualaca više ni djeca iz vrtića i predškolskog ne vjeruju.
Kad je već tako, hajde da se svi okupimo oko dobrog insana, plemenitog porijekla i karaktera, prihvatljivog za cijelu čaršiju i šire, kompromisnog profila, koji će nas okupljati, a ne razjedinjavati i dijeliti u rovove i frontove.
Naš narod je jedini narod koji ima plemstvo, koji ima paše, begove i age. U engleskoj plemstvo sačinjava u parlamentu najvišu instancu, Dom lordova. I u dobru i u zlu na čelu muslimanske vojske, muslimana je bio neki paša ili beg. Spojimo tradiciju, prošlost i sadašnjost. Probajmo staro oprobano iskustvo i opciju kada je na čelu paša ili beg.
Porodica Ćorović je stara pašalarska i begovska porodica. Bili su naši prvaci i u Slavoniji, branili Osijek, a kasnije prvaci u Bihoru i šire. Toj plemenitoj i poštovanoj porodici pripada i doktor Ervin Ćorović. Svi ga znaju kao izuzetnog stručnjaka i poštenog čovjeka.
Nemojmo ga unaprijed napadati samo zato što možda nije u partiji u kojoj smo mi. Hajde svi zajedno da izaberemo izuzetnog čovjeka i stručnjaka, a ne gledajmo stvari isključivo kroz političku prizmu.
Pozivam sve tri političke sandžačke partije da istaknu i podrže doktora Ervina Ćorovića, kao zajedničkog kandidata za direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru. Njegova ličnost je prihvatljiva za cijelo medicinsko osoblje Opšte bolnice. On će biti čovjek ozdravljenja međuljudskih odnosa u ovoj ustanovi.
A kada do toga dođe, i kada svi ljekari počnu da djeluju i razmišljaju prije svega kao kolege, poslije birajte koga god hoćete.
Doktor Ervin Ćorović je čovjek okupljanja, a ne razdora. Okupimo se oko njega, bez obzira kojoj partiji pripadali. On će izvući Opštu bolnicu iznad svega iz moralne krize u koju je duboko zaglibila.
A kad izliječi ovaj kolektiv od te teške i na sreću izlječive bolesti, poslije je lahko birati sljedećeg direktora.
Znam unaprijed, da mnogi koji su slijepo ograničeni partijskom pripadnošću i harizmom svog vođe, da će me odmah napasti i osuditi zbog ovog prijedloga.
Ako nas je vodio Husrev-beg, Husein-beg, Riza-beg Muratbegović, Mehmed-beg Ćor-paša, pustimo neka kolonu Opšte bolnice u Novom Pazaru povede Ervin-beg Ćor-paša.
Esad Rahić3 thoughts on “NEKA NAS OPET PREDVODI PAŠA / Esad Rahić o dr Ervinu Ćoroviću

 1. Snjeguljica

  Covek i strucnjak bez mrlje.
  Sigurno da bi Novopazarska bolnica dobila prvenstveno strucnjaka i moralnu vertikalu.

  Reply
 2. ANNA

  Dr. Ervin Corovic, je najpre dobar covjek, humanista, od dobre porodice, strucnjak, dostupan za svaki problem, svaki covek moze doci do njega da razgovara, odmeren u recima, dobar suprug, otac, drustven, prijateljski se odnosi prema svakom, postuje ljude oko sebe, i nije nadmen, ohol kao neki u OB, zasluzuje da bude kao takav da vodi OPSTU BOLNICU, a i majka mu je radila cijeli svoj radni vijek u OB, zato bi bilo dobro da se pridruzimo ovom pismu Profesora. 👍

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.