Noću ih napadaju, a danju brane: DPS o napadima na BOŠNJAKE

1374

Demokratska partija socijalista najoštrije odbacuje sve optužbe novog lidera Demokratskog fronta Zdravka Krivokapića i njegovog duhovnog i političkog oca, mitropolit Amfilohije da sve to DPS ovih dana kreira i međunacionale provokacije, odnosno napade na pripadnike islamske vjere i njihove objekte u Pljevljima, saopšteno je iz DPS-a.

“Ovu optužbu smatramo sramno prebacivanje odgovornosti za konstantno potpirivanje međunacionalnih i međuvjerskih sukoba, koje upravo dolazi s adrese političkog bloka na čelu Krivokapić ideologije velikosrpskog a to je nacionalizma čiji je duhovnik Mitropolit. Oni po zadatku tragove tuđih, a i to njima bliskih službi, pripisuju crnogorskim bezbjednosnim organima.

Optuživati DPS i Đukanovića za nepočinstva kao ova u Pljevljima, bilo bi isto kao optužiti Ben Guriona za Aušvic. Podsjećamo javnost ali kao i Amfilohija da u crkvi Sinjajevini, avgusta 2014, rekao za pripadnike islamske vjeroispovijesti da su “lažni ljudi, sa lažnom vjerom” i da je “duhovna smrt” koju su širili po Crnoj Gori “strašnija od ubijanja”, saopštili su iz DPS-a.

Iz DPS-a su kazali kako su ubijeđeni da su huligani koji napadaju ovih dana građane islamske vjere, zadojeni mržnjom poniklom na ovakvim i sličnim “duhovnim” učenjima mitropolita Amfilohija.

“Uostalom, svjedočili smo prošlosti a da se isto to šta se dešava kada se nacionalističko, ksenofobno i fašističko učenje sprovede u praksi.
Ovih dana i bivši lider DF Andrija Mandić je izašao iz ilegale da bi javnost prosvijetlio kako je vlast za uličarske incidente nabavila čak i mantije da bi glumila sveštenstvo, i majice da bi se pretvarali da su simpatizeri DF-a. To je isto kao da je rekao da se neko od naših još 2014. maskirao u Amfilohija i izgovorio one otrovne riječi bratomržnje , kako bi on rekao, na Sinjajevini, ali i na drugim mjestima, kuda god prođe sa svojom mantijom”, kazali su oni.

Možda se, kako kažu, profesoru Krivokapiću ne može ni zamjeriti, jer on priča samo ono što mu poture.

“Ali može to što je pristao na ulogu lutke na koncu koju povlače kad i kako im se svidi. Pozivamo Mandića da u dogovoru s Bečićem koji će mu uskoro biti formalni šef, organizuje svoje mlade i najavljene straže ovoga drugoga za zaštitu imovine Islamske zajednice u Pljevljima, da pohvataju počinioce i dokažu svoje bolesne optužbe. Biće ipak da su oni, odvojeno ili zajedno najnovije napade organizovali da bi Dritanu pokazali koliko stvarno vrijedi njegova riječ izgovorena u Pljevljima, i đe mu je mjesto”, dodaju iz DPS-a.

Oni zahtijevaju od državnih organa da zaštite mir i imovinu pripadnika manjinskih naroda i svih građana, da otkriju počinioce i prekinu ovu perfidnu igru u kojoj, kao u Pljevljima, pod okriljem noći napadaju ljude, a danju ih “brane”, da bi, uz sve ostalo, dali povoda svojim vođama za diskreditaciju DPS- a…

izcor CdM.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *