Nova pljačka novca u Njemačkoj: Zaposlenica nestala s šest milijuna eura

Nova pljačka novca u Njemačkoj: Zaposlenica nestala s šest milijuna eura

2184

Potsdam – Iz tvrtke za prijevoz novca Prosegur u Potsdamu, nestao je iznos od šest milijuna eura. Neobična je okolnost da je ovu pljačku izvela vlastita zaposlenica tvrtke, koristeći iznimno jednostavan plan.

Pljačka koja se dogodila 2. rujna ne sliči filmskim scenarijima koje smo viđali u nekim ranijim slučajevima. Bez pucnjave, eksplozija ili maskiranja, zaposlenica je s vrećama punim novca jednostavno prošetala izvan zgrade tvrtke. Snimka nadzorne kamere prikazuje ženu koja u rukama nosi vreće za smeće ispunjene svežnjevima novčanica. Sve se odigralo mirno, bez ikakvih naznaka da se iza ovakve uobičajene radnje krije krađa ogromnog iznosa.

Izvori iz policije otkrili su da je zaposlenica tijekom svoje smjene koristila ključ kako bi otvarala sefove, te iz njih uzimala novac. Šokantna je činjenica da je nestanak toliko novca primijećen tek dan nakon incidenta.

Iako je njen pomagač uhićen prošlog četvrtka, zaposlenica i dalje nije pronađena, a potraga za njom se nastavlja.

Ovo nije prvi put da tvrtka Prosegur doživljava neugodnosti od strane svojih zaposlenika. U listopadu prošle godine, Mirnesa S., zaposlenica iz Stuttgarta, izvela je sličan pothvat kradući 1,25 milijuna eura. Ona je tada izjavila da je to učinila “zbog ljubavi”. Mirnesa je osuđena na tri godine zatvora, ali novac nije pronađen.

Samo mjesec dana kasnije, 27-godišnji zaposlenik Prosegura ukrao je 135.000 eura. Iako je on brzo uhićen, novac koji je ukrao, kao i onaj koji je uzela Mirnesa, nije pronađen.

Ovi incidenti bacaju sjenu na tvrtku Prosegur, postavljajući pitanja o njihovoj unutarnjoj sigurnosti i pouzdanosti zaposlenika.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *