NOVE MJERE: Sve se zatvara u ponoć, i stariji osnovci prelaze na onlajn

326

Na predlog medicinskog dela, Krizni štab doneo je odluku da za vikend sve bude zatvoreno, izuzev prehrambenih objekata, apoteka i benzinskih pumpi, saopštio je posle sednice pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Takođe, sve manifestacije su ovog vikenda suspendovane.

“Tokom vikenda se neće održavati ništa što je vezano za kulturu”, rekao je Gojkvoić dodajući da će pojedine sportske manifestacije održati, ako otkazivanje ne dozvoljava sistem takmičenja, ali bez publike.

Gojković je rekao i da se sledeće nedelje nastavlja onlajn nastava u srednjim školama, kao i da će na onlajn nastavu preći i stariji razredi osnovnih škola.

Situacija vanredna, poštovanje mera i vakcinacija

Epidemiološka situacija u zemlji je vanredna, jer je već neko vreme prisutno blago povećanje broja zaraženih korona virusom, izjavio je  Gojković i apelovao na građane da poštuju mere i da se vakcinišu.

Gojković je rekao da epidemiološki deo Štaba očekuje da broj zaraženih raste u narednom periodu, ali da je dobro da taj rast nije eksponencijalan, što je, uveren je, posledica vakcinacije i poštovanje mera najvećeg broja ljudi.

On je rekao da je do sada skoro 700.000 građana revakcinisano, kao i da je oko 1,85 miliona vakcina upotrebljeno.

Gojković je rekao da se otvaraju novi punktovi, kako bi se omogućilo što većem broju građana da se vakcinišu.

“Uz apel za poštovanje mera, najvažnija stvar je vakcinacija”, rekao je Gojković.