Novi Pazar: 5,1 milijardi dinara za rekonstrukciju i dogradnju Opšte bolnice i Doma zdravlja

630

Gradsko vijeće grada Novog Pazara usvojilo je na desetoj redovnoj sjednici brojne odluke koje se najviše tiču ostvarivanja javnog interesa.

Kako je rekao Fevzija Murić, usvojen je prijedlog komisije za finansiranje i sufinansiranje programa od javnog značaja iz djelokruga socio– humanitarne delatnosti.

– Lokalnim budžetom predviđena su sredstva od 51 milion dinara za ovu djelatnost. Svake godine raspisujemo konkurs na koji se javljaju organizacije sa različitim programima. I ovogodišnji predlog komisije sačinjen je po osnovu konkursa u cilju da podržimo projektne aktivnosti humanitarnih organizacija. Neke organizacije su lokalnog tipa, neke čak imaju međuopštinski karakter ali su im dobro rezultati u dosadašnjem radu zajednička karakteristika- istakao je Murić

Gradsko vijeće, je takođe usvojilo i drugu izmjenu Plana javnih nabavki za 2022. godinu, kojom je obuhvaćen predlog za 5,1 milijardi dinara.

– Izmjena se odnosi na izgradnju, rekonstrukciju i dogradnju svih objekata u okviru Opšte bolnice. Izmjenom Plana otvoren je put za raspisivanje javnih nabavki u cilju realizacije projekata vezanih za zdravstvo. Projekti se prvenstveno odnose na izgradnju novih blokova, od hirurgije do psihihijatrijskog odeljenja, na dogradnju postojećeg internističkog bloka, rekonstrukciju i dogradnju Doma zdravlja- rekao je Fevzija Murić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.