Novi Pazar- Ambasade UAE i predstavnici Grada označili su početak podjele humanitarne pomoći

556

 


Foto: Grad Novi Pazar

Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata donirala je 700 prehrambenih paketa sa osnovnim životnim namirnicama za ljude slabijeg imovinskog stanja iz Novog Pazara. Podjeli pomoći prethodio je sastanak ambasadora Mubaraka Saida Al Daherija i gradonačemika Novog Pazara Nihata Biševca, koji je sa sradanicima ugostio delegaciju amabsade UAE u Srbiji.

Pomaganje slabije imućnih građana u mjesecu ramazanu, kroz distribuciju paketa pomoći, postala je tradicionalna aktivnost ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu.

“Želimo da vam iskažemo najtoplije i najiskrenije čestitke povodom mjeseca ramazana, mjeseca dobrote i oprosta. Ovdje smo danas da podijelimo radost sa građanima Novog Pazara i da tokom ovog mjeseca nadgledamo distribuciju hrane, a sve to u okviru porojekta Ramazanski iftar u 1440. godini po hidžri. Naše vođstvo je uspostavilo stratešku viziju na način da svake godine otvara vrata novim inicijativama, povećavajući svoj rad, da bi se vrijednosti naše države pružile svijetu. Njegovo visočanstvo, Halifa bin Zajed el Nehjan, neka je Allahov blagoslov na njega, proglasio je ovu godinu godinom tolerancije, godinom konsolidacije UAE kao glavnog centra globalne tolerancije”, kazao je ambasador Mubarak Said Al Daheri.

Foto: Grad Novi Pazar
Nakon sastanka predstavnici Grada i ambasade UAE zajednički su ispred dvorane Pendik označili početak distribucije humanitarnih i pomoć uručili pomoć pojedinim građanima. Paketi sadrže sve ono što je najpotrebnije porodicama u mjesecu ramazanu, ulje, brašno, sol, šećer ali i konzerviranu hranu.

U distribuciji učestvuju angažovani članovi humanitarne organizacije koje djeluju na teritoriji grada, a to je Otvorena ruka, ali je u podjelu paketa uključen i Centar za socijalni rad u Novom Pazaru.

Distribucija je izvršena prema spiskovima humanitarnih organizacija kako bi pomoć otišla u ruke onih kojima je najpotrebnija.

Foto: Grad Novi Pazar
Izvor: RTV Novi Pazar