Novi Pazar: Besplatno klizanje za osmake tokom raspusta od 10h do 12h

651

Predstavnici Gradske uprave i Sportsko sajamske ustanove Pendik podijelili su direktorima osnovnih škola besplatne karte za učenike osmog razreda. Cilj akcije je aktiviranje đaka da se bave sportom, da što više vremena, a posebno tokom predstojećeg raspusta, provedu na svježem vazuhu. Za sve građane Novog Pazara najavljen je i bogat kulturno umetnički program koji će narednih dana biti održan na gradskom trgu.

Neće se samo osmaci klizati besplatno. To će, tokom raspusta, moći svi đaci i to u periodu od 10h do 12h, ali je osmišljeno da osmaci, pošto su stariji, mogu svoje karte iskoristiti i u večernjim terminima.

Osim besplatnog klizanja, Gradska uprava je osmislila raznovrstan i bogat program za školarce tokom raspusta.

“U petak veče od pola osam na klizalištu gostuje poznata animatorska grupa iz Novog Sada koja će i u subotu prije podne biti na klizalištu. Planirano je da se glavna dešavanja odigravaju vikendom a u osmišljavanju programu učestvovale su gradske ustanove koje se i bave mladima: PU Mladost, Centar za decu i omladinu Duga, Kulturni centar. Želja je da za 20 dana koliko traje raspust deca budu što više vani na čistom vazduhu i da to vreme provedu kvalitetno” – rekao je član Gradskog vijeća Mirsad Jusufović.

Zimski raspust za učenike osnovnih i srednjih škola počinje 1. i trajaće do 18. februara. Opširnije na tv prilogu

izvor RTV