Novi Pazar: Djeca ponovo u vrtićima!

96

Svi objekti Predškolske ustanove „Mladost“ u Novom Pazaru zvanično su počeli sa radom 17. avgusta. Tada je vršena dezinfekcija, priprema za rad i normalno funkcionisanje ove ustanove, a mališani na cjelodnevnom boravku danas su se vratili u prostorije vrtića.

Objekti PU“Mladost“ rade smanjenim kapacitetom od 50 %. Boravak djece u vrtićima odvijaće se po uobičajenoj satnici uz poštovanje svih preporučenih mjera zaštite od širenja korona virusa.

„Na prvom mkestu to su mjere dezinfekcije. Roditelji su obavješteni kako treba da se ponašaju. Bilo kakva promjena kod djeteta tipa povišena tjelesna temperatura i slično treba biti  prenijeta vaspitaču. U tom slučaju dijete se ne dovodi u vrtić“, kazala je vaspitačica Dečijeg vrtića „Naše dijete“ Alma Kahrović.

Vaspitači napominju da je pri ulasku u vrtić potrebno preći preko dezobarijere, dezinfikovati ruke i da pratilac djeteta obavezno mora nositi masku. Djeca u mlađim vrtićkim grupama ne moraju da nose maske tokom boravka u ustanovi, dok se za predškolce još uvijek čekaju uputstva Ministarstva prosvjete.

Upis predškolaca je još u toku. Roditelji čija djeca treba da pohađaju četvorosatni predškolski program treba da dostave potvrdu da je dijete zdravo i redovno vakcinisano. Iz PU „Mladost“ podsjetili su da će se upis predškolaca u OŠ „Avdo Međedović“ „Mur“ i „Đura Jakšić“ u Trnavi vršiti od 10h do 13 h.

Izvor: RTV N