pozar na banderi

Novi Pazar: Građani ogorčeni na vatrogasce – Hrabri mještani Šutenovca spriječili vatrenu katastrofu

2908

Novi Pazar – U jednom od naselja Novog Pazara, građani su preuzeli stvar u svoje ruke kako bi spriječili veću katastrofu nakon što je izbio požar na električnoj banderi. Nezadovoljni brzinom odaziva vatrogasne službe, građani su sami ugasili vatru i time sprečili njeno širenje na okolne objekte i vozila.

Incident se dogodio u naselju Šutenovac, gde su stanovnici primetili dim i vatru koja je zahvatila električnu banderu. Iako su odmah pozvali hitne službe, izrazili su nezadovoljstvo jer su vatrogasci stigli tek sat i petnaest minuta kasnije.

“Hvala Policijskoj upravi Novi Pazar koja je izašla na teren za samo deset minuta, kao i radnicima Elektroprivrede Srbije koji su stigli za trideset pet minuta. Međutim, vatrogasci… oni su stigli prekasno i od njih, nažalost, nije bilo mnogo koristi,” navode ogorčeni građani u svojim objavama na društvenim mrežama.

Građani Novog Pazara su pokazali izuzetnu hrabrost i solidarnost, preuzimajući inicijativu da sami uguše požar dok su čekali na vatrogasce. Ovaj događaj je pokrenuo raspravu o efikasnosti i brzini odziva hitnih službi u kritičnim situacijama.

“Mi građani Šutenovca smo ugasili požar i sprečili veću katastrofu. Ovo je bila prilika da se pokaže solidarnost i zajedništvo među stanovnicima, ali i da se postavi pitanje odgovornosti i efikasnosti službi zaduženih za našu sigurnost,” zaključuju nezadovoljni građani.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *