Novi Pazar: Kominje sanjaju školu punu đaka /VIDEO/

1650

U Kominju, nastavnica Elma Barjaktarević inspiriše djecu ka uspjehu

U malenom selu Kominje, nedaleko od Novog Pazara, jedna nastavnica se ističe svojim jedinstvenim pristupom obrazovanju. Elma Barjaktarević, nastavnica fizike i informatike, sa posebnom pažnjom i ljubavlju prati napredak svojih učenika. U učionici, ona je više od običnog predavača; ona je mentor, prijatelj i, u nekim trenucima, gotovo roditeljska figura.

Učenici u Kominju nemaju samo privilegiju da uče o zakonima fizike i tajnama informatike; oni imaju priliku da rastu i razvijaju se pod budnim okom nekoga ko ih istinski razume i ceni. “Srce i duša ove škole su deca. Oni su dobri đaci, još bolje vaspitani, i svi žele da postignu nešto u životu,” kaže Elma sa bljeskom ponosa u očima.

Njena posvećenost nije samo prema predavanju; Elma je duboko posvećena ideji da deca iz Kominja nastave da žive i rade u svom selu, gradeći svoju budućnost tamo gde su odrasla. “Naš cilj je da deca ne beže sa sela,” objašnjava ona. U vremenu kada mnogi mladi ljudi napuštaju svoje rodne krajeve u potrazi za boljim mogućnostima, Elma se nada da će inspirisati svoje učenike da vide vrednost i potencijal u svom lokalnom okruženju.

Učionica u Kominju nije samo mesto za učenje; to je prostor gde se budućnost gradi sa ljubavlju, strpljenjem i predanošću. Elma Barjaktarević je više od nastavnice; ona je svetionik nade za svoje učenike, pokazujući im da se uspeh može postići svuda, čak i u najmanjim selima Srbije.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *