Novi Pazar: Komunalna policija u borbi protiv divljih klaonica u Paralovu

1090

Novi Pazar / PARALOVO – U prigradskom naselju Paralovo danas su komunalni policajci, Edin Brunčević i Alija Rahić, pokrenuli istragu povodom alarmanata zagađenja lokalnog potoka.

Fotografije koje smo dobili prikazuju potok prekriven krvlju, za koji se sumnja da potiče iz lokalnih klanica.

 

U rano jutro, po prijavama zabrinutih građana, komunalni policajci su krenuli u obilazak najbližih objekata. Ovaj ekološki užas ne samo da narušava prirodnu ljepotu prigradskog novopazarskog naselja Paralova, već predstavlja i ozbiljan zdravstveni rizik za stanovništvo ovog naselja.

Foto Sandžak Danas

Foto Sandžak Danas

Policajci Brunčević i Rahić apeluju na građane, a naročito na vlasnike mesara, da prestanu sa neodgovornim ponašanjem koje može rezultirati kaznama do milion dinara.

“Odgovornost prema okolini nije opcija, već obaveza svih nas,” istakao je Rahić dok je pažljivo uzorkovao zagađenu vodu.

Foto Sandžak Danas

Foto Sandžak Danas

Ova akcija je dio šire kampanje za očuvanje okoline koja ima za cilj da podigne svest o značaju zaštite prirode i zajednice. Iako su istraga i potraga za počiniocem još u toku, komunalna policija je odlučna u svojoj nameri da očisti Paralovo od ekoloških prekršioca.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *