Novi Pazar: Korićenje rijeka “punom parom” /VIDEO/

1177

Novi Pazar – Radovi na korićenju rijeka Raške, Trnavice i Jošanice u Novom Pazaru odvijaju se punom parom. Ovaj projekat, vredan 25 miliona evra, financira se iz kredita Svetske banke i predstavlja ključnu inicijativu za poboljšanje sigurnosti i infrastrukture u ovom jugozapadnom gradu Srbije.

Proteklih godina, bujične poplave uzrokovale su znatne materijalne štete i postavile ozbiljne izazove za stanovnike Novog Pazara. Da bi se suprotstavili ovim prirodnim nepogodama, gradske vlasti su odlučile da pokrenu sveobuhvatne radove na regulaciji više od sedam kilometara rečnih tokova.

“Ovo je jedan od najprioritetnijih projekata za naš grad i očekujemo da će znatno povećati bezbednost naših građana koji žive u blizini rečnih tokova,” izjavio je Husein Memić. “Pored toga, projekat će doprineti rešavanju ekoloških problema i poboljšanju kvaliteta života u našoj zajednici.”

Angažovani radnici i mašine rade svakodnevno na terenu, a očekuje se da će završetak radova dodatno osnažiti grad u njegovim naporima da se izbori sa prirodnim izazovima.

Ovim projektom, Novi Pazar ne samo da stremi ka rešenju problema bujičnih poplava koje su mučile grad godinama, već se istovremeno radi i na unapređenju ekološke stabilnosti regije. Sigurnost građana i zaštita imovine su na prvom mestu, a zahvaljujući ovim radovima, stanovnici će moći da odahnu i uživaju u sigurnijem i stabilnijem okruženju. TV prilog pogledajte ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *