Novi Pazar / Kurpejović: Optužbe iznijete na moj račun su netačne

581

Upravnik Opšte bolnice u Novom Pazaru Alan Kurpejović, rekao je za A1 da su optužbe lekara specijalista ,koji su potpisnici peticije za smenu rukovodstva ove zdravstvene ustanove, netačne.

On kaže da se pridržavao epidemioloških mera i naglasio , da su navodi kolega tačni, on bi zarazio sve na ortopediji kao i porodicu, ali to se, kako kaže, nije desilo.

On je za A1 rekao da ima gorak ukus u ustima nakon saopštenja koje su izdali lekari specijaliste,koji su potpisnici peticije za smenu rukovodstva Opšte bolnice u Novom Pazaru.

” Ja, lično sam se pridržavao mera. Drugo, da su njihovi navodi tačni, ja bih zarazio svoje ortopede i pacijente. Treće, niko u mojoj porodici nije bio bolestan. Četvrto, ja sam se zarazio unoseći boce kiseonika, kako bi se pomoglo ljudima. U junu sam se povukao, kada sam osetio simptome, a u julu nisam radio. Takođe znam da su pojedine kolege koje su naveli da sam ja primao infuzije i krio simptome, zapravo to oni radili, ali neću da se koristim njihovim metodama i da blatim kolege.”, naveo je Kurpejović.

Inače, Lekari specijalisti, potpisnici peticije za smenu rukovodstva Opšte bolnice u Novom Pazaru, zatražili su danas od državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja Mirsada Đerleka da smeni upravnika ove zdravstvene ustanove Alana Kurpejovića.

(a1)