Novi Pazar- Na ginekologiji operisan tumor težak preko 5 kg

641

Na ginekološko akušerskom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar danas je urađena veoma kompleksna i zahtjevna operacija uklanjanja tumora na materici težine 5 kilograma i 100 grama kod žene stare 35 godina, prenosi RTV Novi Pazar.

Prema riječima ginekologa dr. Dejana Pavlovića iz GAK Narodni Front, koji je bio vođa tima koji je izvršio ovu operaciju, ovakvi slučajevi su veoma rijetki u medicini.

Dr. Pavlović je istakao da se radilo se o pacijentkinji koja se najverovatnije nije zdravstveno redovno kontrolisala ili je tumor izuzetno brzo rastao jer je bio težak 5 kilograma i 100 grama i veličine 30 centimetara.

Dio tkiva ovog tumora poslat je na histopatologiju i kada rezultat bude gotov pokazaće da li se radi o malignom ili benignom tumoru i ako bude potrebe za još nekom hiruškom intervencijom opet će se raditi na tome.

U timu ljekara koji je danas obavio ovu složenu operciju bio je i hirurg dr. Enes Zogić. On je nakon intervencije istakao da do sada nije video ovakav slučaj i pojavu i kazao da mu je bilo drago što je bio deo tima koji je spasio jednu mladu ženu.

“Kod pacijentkinje su sačuvani i jajnici i materica tako da će, ukoliko bude sve u redu, čemu se svi nadaju, ona moći normalno da živi, ostane trudna i rađa”, rekao je dr. Zogić.