Search

Novi Pazar: Nova vodovodna i kanalizaciona mreža u ulici Hadžet

Ulica Hadžet dobija novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu, a uskoro i asfalt. Radove u tom naselju obišao je gradonačelnik Nihat Biševac.

„U svim ulicama i naseljima gde su predviđeni radovi, prije asfaltiranja se vrši zamjena dotrajale vodovodne i kanalizacione mreže. U ovom trenutku na teriroriji Novog Pazara radovi se izvode na brojnim lokacijama. Prošle godine je izdvojeno preko 90 miliona dinara, a ove godine i znatno više, za komunalnu infrastrukturu u naseljima gdje mreža nije postojala. Grad se brzo širi i nastaju nova naselja u kojima je neophodno stvarati uslove za život ljudi“, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Hanefija Brničanin, ističe da je na Hadžetu danas otvoreno još jedno u nizu gradilišta. „Zaposleni u preduzeću izvode radove na izgradnji vodovodne mreže, kišne i fekalne kanalizacije u ulici Hadžet, gdje adekvatne komunalne infrastrukture nije bilo“, kazao je Brničanin, naglašavajući da su ekipe raspoređene na različitim lokacijama.

“U toku su radovi na uređenju kišne i fekalne kanalizacije duž Jusuf potoka, prema naselju Paričko brdo. Završeni su radovi u dijelu grada oko autobuske stanice: u Ljubljanskoj, Stane Bačanin, Moskovskoj ulici, tako da preduzeće „Novi Pazar put“ već izvodi pripremne radove za asfalt. Za par dana ćemo završiti radove i u Omladinskoj ulici, čime će, što se tiče angažmana JKP „Vodovod i kanalizacija“ u ovom naselju, priča biti zaokružena“, kazao je Brničanin.

Prema njegovim riječima, radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ angažovani su ovih dana na uređenju kišne i fekalne kanalizacione mreže, kao i vodovodne mreže i u ulici Dese Milovanović.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.