Novi Pazar- Održana sjednica Štaba za vanredne situacije zbog najavljenih poplava

647

Po zahtevu Republičkog štaba za vanredne situacije juče je u Novom Pazaru održana sjednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je donijeto niz raznih zaključaka a većina njih se odnosila na preventivne mjere zaštite od poplava. Danas su sve ekipe, odnosno tri osposobljena pravna lica, angažovana na čišćenju kritičnih dionica rijeka Raške, Trnavice i Jošanice.

Zbog najavljene velike količine padavina u čitavoj zemlji sve relevantne institucije su na oprezu i u priptavnosti od poplava. “Novopazarski Štab za vanredne situacije angažovao je već tri firme, pravna lica koje rade na raščišćavanju kritičnih dijelova rijeka Raške, Jošanice i Trnavice kako ne bi došlo do izlivanja koja mogu izazvati velike štete”, kazao je načelnik Štaba za vanredne situacije Naser Crnovršanin.

Mještani ulice Narodni front kuda protiče Trnavica gdje je i ranijih godina u tom dijelu najviše dolazilo do izlivanja reke kažu da se sada osećaju sigurnije kada su videli da mašine rade na produbljavanju i raščišćavanju rijeke.

Da podsjetimo da su su mjere zaštite od najavljenih poplava donijete na jučerašnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije.

Opširnije u tv prilogu