Savjet za bezbjednost saobraćaja grada Novog Pazara

Novi Pazar: Oslobađanje trotoara i promjene saobraćajnog režima u fokusu Savjeta za bezbjednost saobraćaja

974

Na prvoj konstitutivnoj sjednici Savjeta za bezbjednost saobraćaja u Novom Pazaru, predsjednik Vahidin Melajac izložio je ambiciozne planove za transformaciju saobraćajne infrastrukture grada. Cilj ovih promjena je da se osigura efikasniji i sigurniji protok saobraćaja, sa posebnim fokusom na oslobađanje trotoara za pješake i uvođenje jednosmjernog saobraćaja u određenim dijelovima grada.

Melajac je istakao važnost multidisciplinarnog pristupa i političkog djelovanja u implementaciji preporuka stručnjaka, naglasivši održavanje redovnih sastanaka za brzo donošenje odluka i pokretanje akcija. Analize promjena saobraćajnog režima započet će odmah, a prvi koraci uključuju detaljno razmatranje mogućnosti za poboljšanje sigurnosti pješaka.

,,Naš rad se fokusira na iskorištavanje ekspertize saobraćajnih inženjera, građevinskih inženjera, arhitekata, kao i direktora škola i drugih stručnjaka, kako bismo unaprijedili saobraćajne uslove. Moj glavni zadatak kao predsjednika ovog Savjeta jeste implementacija različitih preporuka od stručnjaka kroz, kako bih rekao, političko djelovanje, u funkcionalnost našeg grada,” rekao je Melajac.

“Fokusiramo se na brze dogovore i pokretanje konkretnih akcija kako bi građani Novog Pazara mogli uočiti napredak u saobraćajnoj infrastrukturi i funkcionisanju grada već u narednim mjesecima,”.

Projekti financirani od Agencije za bezbjednost saobraćaja, sa budžetom od 22 miliona dinara, usmjereni su na infrastrukturne poboljšanja, prevenciju i edukaciju. Melajac je izrazio očekivanja da će se sredstva u potpunosti iskoristiti za realizaciju projekata koji će doprinijeti vidljivom napretku u saobraćajnoj infrastrukturi Novog Pazara.

,,Analize će početi već sutra. Razmotrit ćemo promjene režima saobraćaja u pojedinim dijelovima grada, kao što je prelazak sa dvosmjernog na jednosmjerno kretanje i oslobađanje trotoara, što će doprinijeti sigurnijem kretanju pješaka,” naglasio je Melajac.

,,Imamo mnogo ideja i uvjeren sam da će ovaj savjet biti veoma produktivan,” rekao je Melajac.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *