ranjen policajac u Novom Pazaru

Novi Pazar: Ovo je policajac koji je teško povrijeđen u brutalnom napadu maloljetnika A.J.

8807

U kasnim večernjim satima u centru Novog Pazara dogodio se šokantan incident koji je potresao javnost. Policajac Policijske uprave Novi Pazar, Nemanja R., zadobio je opasne tjelesne povrede u napadu koji je izveo maloljetnik. Napadač, identificiran kao Aleksa J., rođen 2008. godine, upotrijebio je oštar predmet da nanese tri ubodne rane policajcu, uključujući povrede obje noge i testisa, što je izazvalo hitnu medicinsku intervenciju.

Ozljede koje je Nemanja R. zadobio bile su toliko ozbiljne da su zahtijevale hitnu operaciju. Zahvaljujući brzoj i stručnoj reakciji medicinskog osoblja Opće bolnice Novi Pazar, policajac je operisan, a njegovo stanje je stabilizovano. Trenutno se nalazi na odjelu intenzivne njege, izvan životne opasnosti, ali sa ozbiljnim tjelesnim povredama koje će zahtijevati dugotrajan oporavak.

Napadač Aleksa J., prema informacijama iz istrage, dijete je roditelja sa dugom historijom rada u policiji; otac mu je policajac u penziji, dok mu majka i dalje aktivno radi u istoj instituciji. Aleksa je opisan kao osoba sa problematičnim ponašanjem, što dodaje složenost slučaju.

Policija je, reagirajući na napad, brzo locirala i privela Aleksu J., koji je trenutno u pritvoru. Očekuje se pokretanje intenzivne istrage kako bi se razjasnili motivi iza ovog nasilnog čina, kao i određivanje odgovarajućih pravnih mjera. Ovaj incident je pokrenuo široku javnu debatu o sigurnosti u lokalnim zajednicama, odgovornosti maloljetnika i potrebi za jačanjem policijskih i pravosudnih kapaciteta za suočavanje s sličnim izazovima.

Ranjeni policajac Njemanja R.

Ranjeni policajac Njemanja R.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *