Novi Pazar: Pištolji za pojasom i municija u aktovki – Pronađeno oružje u ugostiteljskom objektu, dva lica uhapšena

3919

U uspješnoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, uhapšeni su tridesetosmogodišnji I. I. i dvadesetšestogodišnji I. M., obojica iz Novog Pazara, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Prema zvaničnom saopštenju policije, incident se dogodio sinoć tokom rutinske kontrole jednog od ugostiteljskih objekata u Novom Pazaru. Prilikom pretrage, kod osumnjičenih je pronađen revolver sa šest metaka u okviru i pištolj sa četiri metka, kao i dodatnih 95 komada municije različitog kalibra skrivenih u akt tašni za koju se sumnja da pripada upravo njima.

Novopazarska policija uhapsila je I. I. (38) i I. M. (36) kod kojih je pronašla po jedan revolver sa šest i četiri metka u okviru, kao i još 95 komada municije različitog kalibra. Oružje je otkriveno prilikom kontrole jednog ugostiteljskog objekta u Novom Pazaru.

“Po nalogu nadležnog tužilaštva u Novom Pazaru, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu”, navodi se u policijskom saopštenju.

Nadležno tužilaštvo u Novom Pazaru izdalo je nalog za zadržavanje osumnjičenih do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni sudu. Ovaj slučaj ponovo je izazvao pažnju javnosti na problem nelegalnog oružja i potrebu za pojačanim nadzorom ugostiteljskih objekata u cilju očuvanja javne sigurnosti.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *