Novi Pazar: Policija čuva učenike u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“

2820

Tuče u školskim dvorištima i oko njih sve su češća pojava u Srbiji, a prethodne nedelje jedna takva desila se u blizini Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Novom Pazaru.

Tokom tuče došle je do manjih tjelesnih povreda kod učesnika tuče, a nakon pretresa školskoj policajca u jednoj trogovinskoj radnji u blizini škole pronađen je startni pištolj, koji je bio u vlasništvu jednog od učenika ove škole.

Javili su se anonimnim putem roditelji ove škole koji su bili zabrinuti za bezbjednost svoje djece i koji su tvrdili da škola uporno prikriva ovakve događaje.

Tom prilikom Nova.rs je pozvao ljude iz Uprave OŠ ” Vuk Karadžić ” koji su nam potvrdili informaciju da je istina da se prethodne nedelje desio jedan incident u blizini škole i da je kod jednog učenika pronađen pištolj, u prodavnici koja se nalazi u samoj blizini škole., ali su portalu Nova naveli i da roditelji nemaju razloga za brigu, jer je bezbednosna situacija u školi na visokom nivou i naveli da se nijedan incident nije desio u školi ili u školskom dvorištu već u obližnjim lokalima.

Oni su demantovali informacije da škola radi na skrivanju ovakvih događaja, već naprosto škola nije nadležna da reguliše probleme koji se dešavaju u lokalima i prodavnicama u blizini škole.

Izvor blizak novopazarskoj policiji potvrdio je za Novu da je školski policijac prilikom pretresa u jednoj prodavnici kod jednog učenika pronašao startni pištolj ( koji se koristi u air soft simulacijama ) i da je nakon toga slučaj prosleđen tužilaštvu kao i da su istražni organi uradili svoj dio tako što su saslušali učenika kao i ostale učesnike obračuna koji se desio u blizini ove novopazarske osnovne škole.

Osnovna škola Vuk Karadžić Novi Pazar Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Osnovna škola Vuk Karadžić Novi Pazar Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

 

Izvor Nova.rs




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.